Βρείτε την πιο γευστική συνταγή για γεμιστά με κουκουνάρι και σταφίδες

Βρείτε την πιο γευστική συνταγή για γεμιστά με κουκουνάρι και σταφίδες

Ανακαλύψτε τη μοναδική συνταγή για γεμιστά με κουκουνάρι και σταφίδες, που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Τα γεμιστά αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα και χαρακτηριστικά καλοκαιρινά πιάτα, που μας ξυπνούν αναμνήσεις από την τρυφερή παιδική ηλικία και την ανεκτίμητη κουζίνα της μητέρας μας. Με την ωριμότητα που έχουμε αποκτήσει, μπορούμε τώρα να τα παρασκευάζουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είτε αυτά είναι η οικογένεια, τα παιδιά, ο σύντροφος ή οι φίλοι μας. Η συνταγή για γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι προσφέρει μια εξαιρετική γευστική εμπειρία, αναδεικνύοντας μια τραγανή υφή και μια πικάντικη νότα.

Υλικά

– 6 μεγάλες, σφιχτές και ώριμες ντομάτες

– 3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

– 3 πράσινες πιπεριές

– 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

– 1 χοντροτριμμένο κολοκύθι

– 12 κ.σ. ρύζι Καρολίνα

– 2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια

– 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο

– 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

– 1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

– 2-3 κ.σ. σταφίδα

– 2-3 κ.σ. κουκουνάρι

– Φρυγανιά

– 1 κ.σ. ζάχαρη

– Αλάτι

– Πιπέρι

Εκτέλεση

Για την προετοιμασία, κόβουμε μια φέτα από κάθε ντομάτα (η οποία θα παραμείνει ενωμένη) και αφαιρούμε την ψίχα με κουτάλι, προσέχοντας να κρατήσουμε λίγη σάρκα στη φλούδα. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη και τις τοποθετούμε ανάποδα σε δίσκο για να στραγγίσουν.

Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα ¾, διότι το ρύζι θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο, και μετά τοποθετούμε τα καπάκια πριν τα αραδιάσουμε σε ταψί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και περιχύνουμε το ταψί. Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε το φαγητό. Ψήνουμε τα γεμιστά στον φούρνο για μισή ώρα στους 180°C, καλυμμένα με αλουμινόχαρτο, και έπειτα τα ψήνουμε για ακόμη 45 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play