Η MI6 αποκαλύπτει ότι ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για ειρηνική λύση στην Ουκρανία, ενώ ανακοινώνει νέες στρατηγικές πληροφοριών. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκει μια ειρηνική λύση χωρίς να υπάρξει συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο Ρίτσαρντ Μουρ, επικεφαλής της MI6. Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε ότι ο Πούτιν έχει υποτιμήσει τις ικανότητες των Ουκρανών στον πόλεμο, και αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό για τη στρατηγική του.
Ο Μουρ ανακοίνωσε τα σχέδια της MI6 για χρήση του dark web με στόχο τη στρατολόγηση πληροφοριοδοτών. Παράλληλα, παρουσίασε την πρωτοβουλία της υπηρεσίας για τη δημιουργία ειδικής πύλης στον σκοτεινό ιστό, ονόματι Silent Courier, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και στη διευκόλυνση της πρόσληψης προσωπικού.
Σήμερα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε άτομα που διαθέτουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τη διεθνή τρομοκρατία ή εχθρικές δραστηριότητες να επικοινωνήσουν με τη MI6 μέσω ασφαλών καναλιών στο διαδίκτυο. Η υπουργός Εξωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, τόνισε την ανάγκη για την προστασία της εθνικής ασφάλειας εν μέσω αυξανόμενων απειλών.
Ο Ρίτσαρντ Μουρ, ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη θέση του μετά από πέντε χρόνια, θα αντικατασταθεί από την Μπλέιζ Μετρεβέλι, την πρώτη γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr