Αλέξης Γεωργούλης: Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την υπόθεσή του

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, αφού κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμό από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ελένη Χρονοπούλου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την υπόθεση του μέχρι πρότινος ευρωβουλετής του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως αναφέρει και το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ,  για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του από το Ευρωκοινοβούλιο και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου. Μέχρι στιγμής ο μέχρι πρότινος ευρωβουλετής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη (20.04.2023) οι δικηγόροι του στις Βρυξέλλες, δεν έχει πρόσβαση στην δικογραφία. Γεγονός που, όπως είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, δεν είναι κάτι περίεργο, διότι αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του.

propoli

«Αυτό που περιμένουμε είναι η έναρξη της διαδικασίας. Ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση εάν θα είναι 24 ή 25 Απριλίου ή αν θα πάει στις 30 Μαΐου[…] Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι στην ανακοίνωση των συνηγόρων του κυρίου Γεωργούλη υπάρχει το πολιτικό μήνυμα, δηλαδή φαίνεται ότι ζητήθηκε από τον πελάτη τους η υπερασπιστική γραμμή να βασιστεί στο πολιτικό μήνυμα και στο γεγονός ότι υπάρχουν εξελίξεις λίγο πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα. Ακόμα υπήρξε και δεύτερη ανακοίνωση, μικρότερη διευκρινιστική, γιατί η πρώτη ανακοίνωση έλεγε ότι στις αρχές Απριλίου υπήρξε η ενημέρωση σχετικά με την καταγγελία και στη δεύτερη ανακοίνωση για να μην υπάρξουν παρανοήσεις σημειώνεται συγκεκριμένα ότι ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου» σημείωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, παρουσιάζοντας το πρωί της Παρασκευής (21.04.2023) το ρεπορτάζ της.

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε αναμένεται η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ απάντησε ότι «Εξαρτάται αν θα υπάρξουν πιέσεις. Τελείωσε η Ολομέλεια στο Στρασβούργο, οπότε τώρα θα δούμε εάν θα υπάρξουν πιέσεις έτσι ώστε να πάει τουλάχιστον στη συζήτηση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων. Εάν δεν συζητηθεί τώρα πάει σε ένα μήνα, τέλος Μαΐου. Άρα πέρασε το δίμηνο μετά πάει τον Ιούνιο. Δηλαδή όλα εξαρτώνται από πότε θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για να προχωρήσει η υπόθεση. Εφόσον πάει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων θα κληθεί και ο κύριος Γεωργούλης για να πει την δική του άποψη. Λογικά αυτό θα το μάθουμε όπως είχε γίνει για παράδειγμα και με τον Ταράμπελα και με τον Κοτσολίνο, ο οποίοι κλήθηκαν να πάνε στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων που ήταν βέβαια κεκλεισμένων των θυρών, αλλά έξω από την αίθουσα μπορούσες να τους συναντήσεις και να μιλήσεις μαζί τους. Εάν δεν έχει κάνει κάποια δήλωση μέχρι τότε ο κ. Γεωργούλης μπορεί εκεί να πει και τη δική του εκδοχή ο ίδιος».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Δείτε επίσης: Ελένη Φιλίνη για Αλέξη Γεωργούλη: «Μου προκαλεί ερωτηματικά, 20 μέρες πριν γίνουν οι εκλογές»

Loading