Αλιβέρι: Σοκαρισμένοι οι γονείς του βρέφους που πέθανε από ηλεκτροπληξία – «Μπορεί να είχε σωθεί αν φορούσε παπούτσια» (vid)

«Μου είπαν ότι επειδή δεν φόραγε παπούτσια έπαθε γείωση» ανέφερε η μητέρα της μικρής

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι του Αργυρού Ευβοίας από τον θάνατο ενός βρέφους 10 μηνών από ηλεκτροπληξία.

propoli

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος για ένα μωρό που μόλις είχε μάθει να περπατά. Συγκλονίζει η αποκάλυψη της μητέρας στο LIVE NEWS, πως αν η μικρούλα της φορούσε παπούτσια ίσως σήμερα να ζούσε.

«Μου είπαν ότι επειδή δεν φόραγε παπούτσια έπαθε γείωση, κάπως το είπαν, αν φόραγε παπούτσια δεν θα το χτύπαγε το ρεύμα. Ήταν ξυπόλητο μου είπαν και γι’ αυτό το χτύπησε. Τώρα περπάτησε, τώρα, τώρα, δεν μπορούσε με παπούτσια», είπε η μητέρα του παιδιού.

Έμπειροι ειδικοί εξηγούν στο LIVE NEWS τι ακριβώς συνέβη στο 10 μηνών κοριτσάκι που για ελάχιστα δευτερόλεπτα έβαλε το δάχτυλο του ανάμεσα στο αντικουνουπικό και την πρίζα και μοιραία κατέληξε από ηλεκτροπληξία.

«Αυτό που προφανώς έγινε τα δάχτυλα του παιδιού ήρθαν σε επαφή με τον ηλεκτρισμό από την συσκευή. Ήταν ξυπόλυτο, έκλεισε κύκλωμα με τη γη και έπαθε ηλεκτροπληξία. Είναι ο ορισμός της ηλεκτροπληξίας», δήλωσε ο ηλεκτρολόγος Άγγελος Κοντουργιάννης.

«Αν φορούσε παπούτσια θα είχε σωθεί»

Οι γονείς είναι σοκαρισμένοι ενώ οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι αν το μικρό κοριτσάκι φορούσε παπούτσια, ενδεχομένως τώρα να ήταν εν ζωή.

«Αν δεν έχεις επαφή με τη γη δεν κλείνει το κύκλωμα με τη γη, οπότε νιώθεις ναι μεν το ρεύμα αλλά δεν σκοτώνεσαι. Οπότε πολύ πιθανόν αν φορούσε παπούτσια να είχε σωθεί», τόνισε ο κ. Κοντουργιάννης.

Το κοριτσάκι βέβαια δε φορούσε με αποτέλεσμα το ρεύμα να βρεθεί σε όλο το σωματάκι του και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Το ρεύμα διαπερνάει την συσκευή, περνάει στο σώμα και πάει στη γη. Εκείνη τη στιγμή η καρδιά παθαίνει σοκ. Επέρχεται η κολπική μαρμαρυγή και ο άνθρωπος πεθαίνει».

Γιατροί του Κέντρου Υγείας μίλησαν στην εκπομπή και είπαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει ελπίδα διάσωσης.

«Είχαν νεκρωθεί τα εγκεφαλικά του κύτταρα. Δεν ξέρω αν υπήρχε και γιατρός επί τόπου εκείνη την ώρα αν θα μπορούσε να κάνει κάτι».

«Ήταν στο στάδιο που σηκωνόταν… Από μπουσούλημα πήγαινε στο σήκωμα. Έβαλε τα δάχτυλά της σ’ ένα αντικουνουπικό χώρου, πετάχτηκε πίσω το παιδί, την τράβηξε η γυναίκα μου, με πήρε τηλέφωνο, το φέραμε στο κέντρο υγείας, ανέπνεε, τελικά βγαίνει έξω ο γιατρός και μου λέει “τέρμα. Ήταν ακαριαίο φίλε”», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Δείτε επίσης: Εύβοια: Άνδρας πέθανε σε ξαπλώστρα παραλίας

Loading