Αμοργός: Το τελευταίο μήνυμα του Αμερικανού τουρίστα που αγνοείται

Ένας Αμερικανός τουρίστας αγνοείται στην Αμοργό, με κάμερα ασφαλείας να τον έχει καταγράψει την ώρα που έβγαινε από το δωμάτιό του, ωστόσο λίγο αργότερα τα ίχνη του χάθηκαν.

Το φως της δημοσιότητας είδε το τελευταίο μήνυμα του 59χρονου τουρίστα που αγνοείται στην Αμοργό. Το μήνυμα περιείχε μία φωτογραφία με τη διαδρομή που είχε διασχίσει ο ίδιος, ενώ απευθυνόμενος στη σύζυγό του έγραφε το πόσο εντυπωσιασμένος ήταν από το νησί.

propoli

Να σημειωθεί πως κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τον ίδιο τον 59χρονο να βγαίνει από το κατάλυμά του, φορτωμένος με εξοπλισμό και να κατευθύνεται στο αυτοκίνητό του. Προορισμός του ήταν η περιοχή Κατάπολα, στην οποία ο Αμερικανός αστυνομικός σκόπευε να κάνει πεζοπορία.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου τουρίστα

Ο τουρίστας αγνοείται λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης. Ο δήμαρχος του νησιού μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, Ελευθέριος Καραΐσκος είπε για τον Αμερικανό τουρίστα πως «αυτός κανονικά θα έπρεπε 12-1 το αργότερο να ήταν στα Κατάπολα. Έπαιρνε τηλέφωνο ο φίλος του, έπαιρναν και από την Αμερική οι συγγενείς του και ξεκίνησε από χθες το απόγευμα η αναζήτηση. Από την Αιγιάλη θα πήγαινε μια διαδρομή 20 χιλιόμετρα. Θα πήγαινε με τα πόδια στα Κατάπολα. Η διαδρομή δεν είναι μικρή. Είναι βατή γιατί είναι το κεντρικό μονοπάτι του νησιού. Είχε βέβαια και ζέστη χτες».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «το περίεργο είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο νησί. Το γνωρίζει το νησί, τον γνωρίζει τον τόπο. Δεν είναι εύκολο να χαθεί κάποιος που τα ξέρει (τα μονοπάτια)», είπε η Ελευθερία Ψυχογιού, συντονίστρια ΕΔΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος τόνισε πώς ο άνθρωπος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την υγεία του και πως ήταν γυμνασμένος λόγω του επαγγέλματος του. «Σήμερα το πρωί σηκώσαμε drone και ψάχναμε όλες τις πιθανές εκδοχές (μονοπάτια). Δυστυχώς δεν έχουμε βρει κάτι ακόμα», ανέφερε από την πλευρά της εθελόντρια που συμμετέχει στις έρευνες.

Δείτε επίσης: Συναντήσεις επιχειρηματιών από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία στο ΕΒΕΘ

Loading