(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ανδρουλάκης: «Είμαι έτοιμος να δώσω χέρι συνεργασίας σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη μπορεί να συζητήσει μαζί μας»

«Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε 3,5 μονάδες μετά από 5 χρόνια κι ανέβηκε άλλες 3,5 μονάδες μέσα σε 5 μήνες» είπε στο MEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μίλησε για την επιστολική ψήφο αναφέροντας ότι το κόμμα του βλέπει θετικά τη διευκόλυνση αυτού του δικαιώματος των πολιτών, αλλά με σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις.

propoli

«Ο πυρήνας του θέματος είναι να διευκολυνθούν οι άνθρωποι που έχουν ήδη δικαίωμα να μπορούν να ψηφίσουν χωρίς να έχουν εμπόδια οικονομικά, δηλαδή ο απόδημος να μη χρειαστεί να πληρώσει ακριβό εισιτήριο ή κάποιος νέος που δουλεύει σε νησί ή είναι φοιτητής να μην μπει σε μία τέτοια περιπέτεια».

«Δείξαμε ότι είμαστε θετικοί και έτοιμοι να συναινέσουμε με την ψήφο στους απόδημους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν θέσαμε το θέμα ότι οι κάλπες του εξωτερικού χρειάζονται προσοχή, τότε είπε το εξής αμίμητο: «Είμαστε θετικά διακείμενοι με την επιστολική ψήφο, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προλάβουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές». Τέσσερις μήνες μετά τη νομοθέτησή του έρχεται και φέρνει την επιστολική ψήφο. Παρά τον αιφνιδιασμό, αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε διάθεση συναίνεσης, αλλά με σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε πως η συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ ήταν απαράδεκτη και πως προσέβαλε την χώρα μας.

Για τις Ευρωεκλογές είπε πως «αγωνιζόμαστε να είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα την επιβραβεύσει ο ελληνικός λαός».

Όπως είπε ο ίδιος, οι στόχοι που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ είναι υψηλοί και εκτιμά πως θα τους πετύχουν.

«Θα φέρουμε αποτελέσματα που θα είναι η ικανοποίηση της καθημερινής μας αγωνίας και προσπάθειας να είμαστε κοντά στους πολίτες», είπε και συνέχισε:

«Είναι ντροπή ότι το μέσο νοικοκυριό στη χώρα δεν μπορεί να αντέξει τις βασικές δαπάνες. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τα λάθη που έκανε, αλλά ίδρυσε το ΕΣΥ. Υπηρέτησε τον βασικό μοχλό της κοινωνικής δικαιοσύνης για πολλές δεκαετίες».

Μιλώντας για τα ενοίκια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είπε:

-Κατάργηση της Golden Visa σε όλη την Ελλάδα

-Κανόνες ρύθμισης όσον αφορά τη βραχυχρόνια μίσθωση

-Φορολογικά κίνητρα για να νοικιάζονται ακίνητα για πολλά χρόνια με χαμηλό κόστος

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ»

Για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι το κόμμα του δε θα ανακατευτεί στα εσωκομματικά άλλου κόμματος.

«Δεν είναι ευγενικό, θεσμικό και δείγμα πολιτικού πολιτισμού να ανακατεύονται τα υπόλοιπα κόμματα στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Εγώ είμαι θύμα του πως η ΝΔ ανακατεύτηκε στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2021 με τις υποκλοπές. Έχω άλλη νοοτροπία, βαθιά δημοκρατική και θεσμική. Παρακολουθώ, έχω την άποψή μου, αλλά ακολουθούμε πάγια στρατηγική».

Όσο για τη δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ σχολίασε:

«Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε 3,5 μονάδες μετά από 5 χρόνια κι ανέβηκε άλλες 3,5 μονάδες μέσα σε 5 μήνες, όπως θα δείξετε και στη δημοσκόπηση που θα παρουσιάσει το MEGA. Το να ξαναμπούμε στο πολιτικό προσκήνιο το θεωρούσαν ορισμένοι όνειρο θερινής νυκτός.

Θα συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους και δουλειά στην κοινωνία, δείχνοντας ότι υπάρχει ένα κόμμα χρήσιμο και σοβαρό. Εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μίλησε και για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέροντας με άλλα λόγια ότι δε θα έλεγε όχι σε μια συνεργασία, αρκεί να συμφωνούν σε επίμαχα ζητήματα, όπως οι ανισότητες, η Υγεία και η Παιδεία.

«Είμαι έτοιμος να δώσω χέρι συνεργασίας σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη που μπορεί να συζητήσει και να συμφωνήσει μαζί μας στα τεράστια ζητήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μιλάω για τις πολύ μεγάλες ανισότητες, την ανάγκη μίας ισχυρής δημόσιας Υγείας και Παιδείας, θέματα ρύθμισης της αγοράς, θέματα θεσμών και δημοκρατίας».

Κλείνοντας ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε πως θα πρέπει «να θυμόμαστε ποιοι είναι οι αξιόπιστοι και ποιοι παίζουν με τη μνήμη του λαού», εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Ν. Ανδρουλάκης: «Έχουμε χρέος να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος»

Loading