Αποστολή στον Βόλο: Σε οριακό σημείο σπίτια άνωθεν του περιφερειακού – «Εξαφανίστηκε» ο δρόμος μπροστά από τις αυλές (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Έναν εφιάλτη βιώνουν οι κάτοικοι του Βόλου, οι οποίοι ακόμα δεν είχαν προλάβει να μετρήσουν τις πληγές τους από τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» και από χθες είναι αντιμέτωποι με τον «Elias».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Από το πρωί έχετε δει μέσω της Politic την καταστροφή που έχει υποστεί η πρωτεύουσα της Μαγνησίας, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον «Daniel». Οι εικόνες θυμίζουν σκηνικό πολέμου στις κεντρικές περιοχές της πόλης, όμως ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα άνωθεν του περιφερειακού.

Εκεί ο δρόμος φαίνεται κυριολεκτικά σαν να έχει βομβαρδιστεί, με τις εικόνες περισσότερο να παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη στη Συρία παρά σε ελληνική πόλη. Η συγκεκριμένη περιοχή είχε δεχτεί ισχυρό πλήγμα από τον «Daniel», με μεγάλο τμήμα του δρόμου να καταρρέει, λόγω της ορμής των υδάτων του ρέματος κοντά στον Άγιο Ονούφριο.

Πλέον, η καταστροφή είναι καθολική, αφού μέχρι πρότινος ένα ΙΧ κάθε φορά μπορούσε να διασχίσει τον δρόμο. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δεν έχει απομείνει ίχνος οδοστρώματος, με τα σπίτια που βρίσκονται εκεί να είναι σε οριακό σημείο. Τα ορμητικά νερά παρασέρνουν το χώμα κάτω από τα θεμέλια της ασφάλτου, γεγονός που προκαλεί τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Επιπλέον, λίγα μέτρα πιο πάνω -όπως φαίνεται και στα βίντεο- ο δρόμος έχει καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πέτρες, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη διέλευση οποιουδήποτε οχήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Άγιο Ονούφριο υπάρχουν καταστήματα εστίασης, τα οποία έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε επίσης: Απίστευτο περιστατικό στον Βόλο: Οδηγός έδεσε το αυτοκίνητο του στο παράθυρο για να μην παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading