ΑΣΕΠ: Μείωση θέσεων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και προθεσμίες συμμετοχής

ΑΣΕΠ: Μείωση θέσεων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και προθεσμίες συμμετοχής

Δείτε τις λεπτομέρειες για τον πανελλήνιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με λιγότερες θέσεις και προθεσμίες συμμετοχής. Ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για το Δημόσιο έχει ήδη προγραμματιστεί, με τις διαδικασίες να παρουσιάζουν σημαντικές αλλαγές, όπως η μείωση των θέσεων που θα προσφερθούν. Η εμπειρία από τον πρώτο διαγωνισμό, με τη χαμηλή απορρόφηση των διοριστέων, είναι πιθανώς ο κύριος λόγος για τις μειωμένες συμμετοχές φέτος. Οι 47.410 υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή τώρα προετοιμάζονται με την ελπίδα για υψηλές επιδόσεις και άμεσες τοποθετήσεις, που είναι αναγκαίες τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την ανεξάρτητη αρχή.

Η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμη η δεξαμενή με τους διοριστέους και ότι αναμένονται απορροφήσεις από τις αρχές του 2026. Με την εφαρμογή νέων διατάξεων, οι επιτυχόντες του πρώτου διαγωνισμού θα μπορούν να απορροφηθούν και το 2024 και το 2025, εξυπηρετώντας τον σκοπό να διορίζονται οι υποψήφιοι το ίδιο έτος με την έγκριση των θέσεων.

Η διαδικασία του διαγωνισμού εξελίσσεται με την καινοτομία της ηλεκτρονικής εξέτασης, η οποία θα οδηγήσει σε ταχύτερη βαθμολόγηση. Στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου για θέσεις πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, καθώς οι συμμετοχές θα κρίνουν την ευκαιρία διορισμού για τα επόμενα χρόνια.

Οι ηλεκτρονικές εξετάσεις θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και θα καλύψουν σημαντικά γνωστικά πεδία. Η διαδικασία θα εξασφαλίσει αντικειμενικότητα και διαφάνεια στην αξιολόγηση, με τον νέο αυτό διαγωνισμό να εστιάζει επίσης σε δεξιότητες όπως η ομαδικότητα και η επίλυση προβλημάτων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play