Αττικόν: Στον Άρειο Πάγο η ΕΙΝΑΠ για την κατάσταση στα ράντζα

Αττικόν: Στον Άρειο Πάγο η ΕΙΝΑΠ για την κατάσταση στα ράντζα

Η ΕΙΝΑΠ προσφεύγει στον Άρειο Πάγο για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Αττικόν. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο καταγγέλλοντας επικίνδυνες συνθήκες για την ασφάλεια των ασθενών και την αξιοπρεπή τους νοσηλεία. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Γιώργο Σιδέρη, ο οποίος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, για να γνωστοποιήσει την κατάσταση.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει γίνει τραγική, καθώς παρατηρούνται 100 έως 150 ράντζα μετά από κάθε γενική εφημερία, γεγονός που δημιουργεί αφόρητες συνθήκες εντατικής εργασίας. Οι ιατροί και οι νοσηλευτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Επιπλέον, οι πρόσφατες εικόνες με ιατρικό προσωπικό που διαμαρτύρεται και δέχεται χημικά από την αστυνομία στο Αττικόν δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ενώ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε δηλώσεις σχετικά με την πρόοδο στο νοσοκομείο, οι πραγματικές συνθήκες παραμένουν απογοητευτικές, με ράντζα και ασθενείς στους διαδρόμους κατά τη διάρκεια εφημεριών.

Τα προβλήματα στο Αττικόν δεν είναι καινούργια, με σημαντικά κενά στο προσωπικό και λειτουργικές δυσλειτουργίες να παρατηρούνται σε κάθε εφημερία.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play