Λιμενεργάτες στο Πειραιά διαμαρτύρονται για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στο Ισραήλ, αναδεικνύοντας τις ανησυχίες τους. Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά από τους λιμενεργάτες, οι οποίοι αντέτειναν αντίσταση στη μεταφορά στρατιωτικού υλικού προς το Ισραήλ. Η κινητοποίηση συγκέντρωσε πολλούς πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ και άλλων σωματείων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στη Γάζα.
Οι λιμενεργάτες, με στόχο να εμποδίσουν την εκφόρτωση φορτίου που περιλάμβανε στρατιωτικό και πολεμικό υλικό, κατέστησαν σαφές ότι δεν θα επιτρέψουν την εκφόρτωση των πέντε κοντέινερ όσο αυτά παραμένουν στο λιμάνι. Η ενέργεια αυτή αντανακλά τη θέση των εργαζομένων να μην γίνουν συνένοχοι σε ενέργειες που οδηγούν σε θάνατο στην Παλαιστίνη.
Ο πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, τόνισε ότι η ομάδα είναι σε ετοιμότητα για να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις εάν χρειαστεί, ευχαριστώντας παράλληλα τους εργαζόμενους που συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή. Η κινητοποίηση είναι μια συντονισμένη απάντηση σε παρόμοιες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε διάφορες χώρες, τονίζοντας την ανάγκη των λαών να ενωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr