Διαμαρτυρία στρατιωτικών στην Αθήνα για τις αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας. Πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου αρκετές χιλιάδες στρατιωτικοί στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, γνωστό ως Ατζέντα 2030. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την Παλαιά Βουλή και ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, με τον τελικό προορισμό το μέγαρο Μαξίμου, όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Οι στρατιωτικοί και των τριών σωμάτων αντιτίθενται στο νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις. Σε δηλώσεις τους, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα επηρεάσουν βαθιά τη δομή, τη θητεία, καθώς και τη μισθολογική και ιεραρχική εξέλιξη χιλιάδων στελεχών.
Επίσης εκτιμούν ότι η μεταρρύθμιση ευνοεί κυρίως τους ανώτατους βαθμούς, ενώ φορτώνει νέα βάρη στους χαμηλόβαθμους, στους στρατεύσιμους, στους εφέδρους και στις γυναίκες που θα θελήσουν να υπηρετήσουν. Οι διαμαρτυρίες αναδεικνύουν τη δυσφορία των στρατιωτικών για τις προωθούμενες πολιτικές και το πώς αυτές θα επηρεάσουν την καθημερινότητά τους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr