Η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι προκαλεί αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων, καθώς υποβάλλονται αιτήματα για ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους. Η υποβολή αιτημάτων για την αναγνώριση ελαφρυντικών από τους κατηγορούμενους στη δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν ελαφρυντικά για σύννομο βίο και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Το αίτημα αυτό, αν και αποτελεί δικονομικό δικαίωμα, προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις από τους παριστάμενους στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα η διαδικασία να διακοπεί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
«Εμείς τι ελαφρυντικά είχαμε όταν καιγόμαστε;» φώναξαν οι συγγενείς, υπογραμμίζοντας την απουσία ελαφρυντικών για τις δικές τους ζωές που κάηκαν. «Ολόκληρη η Ελλάδα ξέρει ότι είναι δολοφόνοι»,» πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην ευθύνη των κατηγορουμένων. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ότι αν είχαν γίνει δίκες για παλαιότερες πυρκαγιές, όπως αυτές στην Ηλεία και τη Μάνδρα, η τραγωδία στο Μάτι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί, με το δικαστήριο να προγραμματίζει τη συνεδρίαση για το πρωί της επόμενης ημέρας, όταν η εισαγγελέας θα διατυπώσει την πρότασή της σχετικά με την αναγνώριση ή μη των ελαφρυντικών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr