Δίκη Πισπιρίγκου: Άρχισε να κλαίει η αδελφή της – Η κατάθεση της παιδιάτρου για την Ίριδα

Συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας να διερευνά το τι συνέβη στο σπίτι όταν «έφυγε» από τη ζωή η έξι μηνών Ίριδα.

Σήμερα εξετάστηκε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της κατηγορουμένης η οποία εκείνο το βράδυ έμεινε στο σπίτι της.

propoli

Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για το πως εντόπισε το μωρό στην κούνια, τις αντιδράσεις της αδελφής της αλλά και τις κινήσεις τις οποίες έκαναν αμέσως μετά.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου άρχισε να κλαίει όταν η εισαγγελέας της έδρας της έδειξε φωτογραφίες του βρέφους. Γι’ αυτόν τον λόγο σταμάτησε η δίκη και η μάρτυρας αγκάλιασε την κατηγορούμενη αδελφή της.

Εισαγγελέας: Είναι πλείστες οι αντιφάσεις σας. (…) Εγώ να δεχθώ ότι το μωρό για ώρες δεν πείνασε δεν έκλαψε αλλά δεν μπήκατε καν στο δωμάτιο μετά από 12 ώρες να δείτε αν είναι έστω σκεπασμένη;

Μάρτυρας: Έχετε δίκιο, όμως η Ρούλα ήξερε τη ρουτίνα του παιδιού. Μπήκε δυο φορές στο δωμάτιο τη νύχτα.

Εισαγγελέας: Στην ανακρίτρια είπατε άλλα για το σημάδι στο στόμα του παιδιού και εδώ άλλα. Σας επιδεικνύω ξανά τη φωτογραφία…

Μάρτυρας: Δεν θέλω να τη δω τη φωτογραφία, δεν μπορώ.

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις και για τη θέση που βρισκόταν τα πράγματα στη κούνια της μικρής Ίριδας και εάν μετακίνησε κάτι αλλά και για το περιβόητο πανάκι.

Εισαγγελέας: Ποιος έβαλε το μαξιλάρι στο προσκέφαλο; Η αστυνομία σας είπε να μην αλλάξετε τίποτα στο δωμάτιο γιατί θα έρχονταν για αυτοψία…..

Μάρτυρας: Το μαξιλάρι ήταν στο δεξί χέρι του παιδιού.

Εισαγγελέας: Τι μπορεί να συνέβη; Πως το μαξιλαράκι βρέθηκε στα δεξιά του χεριού του παιδιού;

Μάρτυρας: Ίσως το παιδί να πήγε προς τα πάνω. Το παιδί είχε μετακινηθεί προς τα πάνω όχι το μαξιλάρι.

Εισαγγελέας: Δεν ρωτήσατε ποτέ την αδελφή σας – μετά το θάνατο του παιδιού – που είχε βάλει το πανάκι;

Μάρτυρας: Δεν κάναμε καμία συζήτηση.

Εισαγγελέας: Τι εξήγηση δίνετε;

Μάρτυρας: Ίσως όπως σήκωσα εγώ το παιδί το πανάκι να πετάχτηκε.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε και για τις αντιδράσεις της αδελφής της.

Εισαγγελέας: Πώς αντέδρασε η κατηγορουμένη όταν φέρατε την Ίριδα από το δωμάτιο στη κουζίνα;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή ήμουν και εγώ σε τρομερό σοκ. Της έφυγε το πιατάκι που κρατούσε από τα χέρια. Είχε πέσει στη γωνία και φώναζε, δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε.

Η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου προκάλεσε την αντίδραση της συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας η οποία εκπροσωπεί τον πατέρα των κοριτσιών, Μάνο Δασκαλάκη.

«Βλέπουμε μια καινούργια κατάθεση σήμερα. Ο κ. Δασκαλάκης θα υποβάλλει μήνυση για αυτές τις ψευδείς καταθέσεις σε βάρος της μάρτυρα. Όλα είναι με διαφορετική εκδοχή σε κάθε ερώτηση που γίνεται στη κυρία μάρτυρα, η οποία δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τις αντιφάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και από το περιβόητο πανάκι. Το μαξιλάρι πως βρέθηκε σε αυτή τη θέση που είναι στη φωτογραφία; Από τη μια μας είπε ότι κρατούσε τη ψυχραιμία της για τη Τζωρτζίνα μετά το περιστατικό με την Ίριδα στο σπίτι και από την άλλη ότι χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο» τόνισε η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η Ελένη Ρούτη, η οποία παρακολουθούσε τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Όπως είπε η μικρή Μαλένα δεν είχε κάποιο πρόβλημα μέχρι που παρουσιάστηκε η λεμφαδενίτιδα. «Ήρθε η μητέρα στο ιατρείο. Αυτή την ασθένεια την συναντάμε συχνά. Έδωσα αντιβίωση και όταν ολοκληρώθηκε η αγωγή είδα ότι η λεμφαδενίτιδα είχε επεκταθεί. Μέσα σε δυο μέρες έκανα όλο τον έλεγχο και δεν βρήκα τίποτα. Τους κάλεσα στο ιατρείο. Ήρθαν και οι δυο γονείς. Τους είπα ότι δεν βρήκα τίποτα και τους είπα χαρακτηριστικά: Ή μπαίνετε νοσοκομείο στην Πάτρα ή πάτε κατευθείαν Αθήνα, γιατί αν είναι κάποια κακοήθεια που ξεκινάει να είστε δίπλα στο «Ελπίδα» να το προλάβουμε. Τους έδωσα παραπεμπτικό και την άλλη μέρα μου είπαν «ναι φεύγουμε για Αθήνα». Μετά μιλήσαμε μια δυο φορές γιατί αγωνιούσα. Με πήρε ο κ. Δασκαλάκης και μου είπε για διάγνωση λευχαιμίας. Τους καθησύχασα τους είπα ότι είναι στην αρχή και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πάνε καλά» εξήγησε η μάρτυρας.

Όπως στη συνέχεια είπε όταν λίγες ημέρες μετά ενημερώθηκε για το θάνατο του παιδιού σοκαρίστηκε. «Μου φάνηκε πολύ ξαφνικός θάνατος δεν περίμενα να πάει έτσι….» είπε η μάρτυρας.

Για την Ίριδα η παιδίατρος ανέφερε ότι ήταν συνεπής στα εμβόλια και το μόνο που αντιμετώπισε ήταν μια ελαφριά βρογχίτιδα.

«Κάπου εκεί στον τρίτο μήνα άκουσα ένα φυσηματάκι πολύ μικρής έντασης που παρέπεμπε σε αθώο φύσημα. Τους είπα ότι σαν πρωτόκολλο πρέπει να στείλουμε το παιδί σε καρδιολόγο από τη στιγμή που υπάρχει ένας θάνατος (της Μαλένας) στην οικογένεια. Το ακούμε αυτό το φύσημα στα μισά παιδιά. Είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε ένας ξαφνικός θάνατος στην οικογένεια για αυτό τους έστειλα σε καρδιολόγο. Σε ένα άλλο μωρό θα περίμενα να το ξαναδώ».

Συνεχίζοντας η μάρτυρας τόνισε: «Ξαφνικά έμαθα από μία φίλη ότι έφυγε και η Ίριδα, πήρα τον κ. Δασκαλάκη και μου είπε: «Η Ίριδα έφυγε». Είχα πάθει σοκ. Ήταν το δεύτερο παιδί, ένας ξαφνικός θάνατος με ελεγμένα καρδιολογικά» τόνισε η μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Απριλίου.

Loading