Σημαντική αύξηση πυρκαγιών στην Ελλάδα, με 48 φωτιές και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες σε 11 περιοχές. Στο τελευταίο εικοσιτετράωρο, εκδηλώθηκαν συνολικά 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, με 41 από αυτές να αντιμετωπίζονται άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μεταξύ 18:00 της 28ης Ιουνίου και 18:00 της 29ης Ιουνίου 2025. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία και οι Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Η Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 αναμένεται να είναι μία ημέρα με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε 11 περιοχές, με τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς αναφέρει ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) για περιοχές όπως η Αττική, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.
Οι προβλέψεις του καιρού δείχνουν γενικά αίθριο καιρό, με υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις, δημιουργώντας πρόσθετες προκλήσεις στη διαχείριση των πυρκαγιών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr