Επιταγή Ακρίβειας: Σενάρια της κυβέρνησης για νέα ενίσχυση πάνω από 250 ευρώ

Σε πλήρη ισχύ δουλεύουν οι κυβερνητικές μηχανές με σκοπό να βρεθεί μέτρο στήριξης τον ευάλωτων νοικοκυριών με νέα επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, προς την κατεύθυνση τόνωσης του εισοδήματος και η προσπάθεια για ρύθμιση των οφειλών δεν θα είναι οι τελευταίες πριν τις εκλογές.

propoli

Το οικονομικό επιτελείο δηλώνει ότι δεν προβλέπεται κάτι νέο μαζικό πριν τις εκλογές, όμως η ανοδική πορεία της οικονομίας τον Ιανουάριο δίνουν παράθυρο για νέα έκτακτα μέτρα ίσως και μόνιμα.

Θα πάμε σε νέα επιταγή ακρίβειας;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να προχωρήσει σε μια ακόμη κίνηση στήριξης τω νοικοκυριών που είναι ευάλωτα, φωτογραφίζοντας έτσι την επιταγή ακρίβειας.

Η περίοδος που ζητάνε οι εισηγητές από τον πρωθυπουργό να χορηγηθεί η επιταγή ακρίβειας είναι ακριβώς πριν το Πάσχα, με αυξημένη ομπρέλα, προκειμένου να τονωθεί η αγοραστική δύναμη και τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Όπως αναφέρουν από το οικονομικό επιτελείο ο δημοσιονομικός χώρος που δύναται να διαμορφωθεί μέσα στο 2023, είναι μεγαλύτερος από αυτόν που ήδη ξοδεύτηκε το τελευταίο πακέτο, που ανήλθε στα 800 εκατ. περίπου.

Αν τελικά γίνουν αποδεκτές οι εν λόγω εισηγήσεις, τότε η επιταγή ακρίβειας μπορεί να δοθεί σε έναν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, πάνω από 1,2 εκατ., και μάλιστα το ποσό που νθα δοθεί θα ξεπερνάει αυτό των Χριστουγέννων που ήταν 250 ευρώ.

Το επιθυμητό ύψος εφόσον το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι τα 300 ευρώ και η καταβολή τους, θα είναι εφάπαξ και αφορολόγητο.

Ο πρωθυπουργός καλείται να κινηθεί γρήγορα αν είναι να εγκρίνει και να προχωρήσει ένα τέτοιο μέτρο, καθώς αν οι εκλογές γίνουν 9 Απριλίου η Βουλή θα πρέπει να έχει νομοθετήσει έως τις 10 Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα και τον Κόσμο Σαν Σήμερα

Loading