Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την εβδομάδα: βροχές και δυνατοί άνεμοι σε πολλές περιοχές της χώρας. Με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινά η Κυριακή (03/08). Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει σταδιακά με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς βοριάδες που θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας.
Σήμερα, η ημέρα θα διατηρηθεί γενικά αίθρια, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τις απογευματινές ώρες, όπου μπορεί να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τα 5 μποφόρ στα παράκτια. Στα πελάγη, οι βόρειοι άνεμοι θα είναι 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 34-35°C στα ηπειρωτικά και τη νότια Κρήτη, φτάνοντας έως 36°C στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στα νησιά οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 31-32°C.
Από τις προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (04/08), στη Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και στην Ήπειρο, το βορειότερο Ιόνιο και τη Θεσσαλία, με την υπόλοιπη χώρα να παραμένει γενικά αίθρια, με πιθανές τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα φτάσουν έως 5 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση ανά γεωγραφική περιοχή. Στη Μακεδονία, αναμένονται νεφώσεις και φαινόμενα βροχής και καταιγίδων, ιδιαίτερα από το μεσημέρι, ενώ στη Θράκη ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, τοπικά έως 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 33-35°C (με τη δυτική Μακεδονία να είναι έως 4°C χαμηλότερα).
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στην Ήπειρο και την Κέρκυρα.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ το απόγευμα βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 35°C, με 32°C στα νησιά του Ιονίου.
Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση για τις υπόλοιπες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Κυκλάδων, Κρήτης και Αττικής, με λεπτομέρειες για τους ανέμους και τις θερμοκρασίες.
Την Τρίτη (05/08), οι καταιγίδες θα ενταθούν στα ηπειρωτικά, με πιθανή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ, φτάνοντας έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (29-32°C), ενώ θα διατηρηθούν υψηλότερες τιμές στα νότια (έως 35°C).
Αυτή η πρόγνωση καταδεικνύει τη μεταβλητότητα του καιρού, που θα χαρακτηρίσει την εβδομάδα αυτή, με τους πολίτες να καλούνται να προγραμματίσουν τις δραστηριότητές τους ανάλογα με τις επικείμενες καιρικές συνθήκες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr