(ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI)

Φωτιά στη Ρόδο: «Οι άνεμοι σήμερα θα είναι εχθρός – Θα φυσσάει και το βράδυ» λέει μετεωρολόγος

Ανησυχία προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι στη Ρόδο, όπου για έκτη μέρα μαίνεται η φωτιά.

Σύμφωνα με τον μετεωρόλογο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια κατάσβεσης των πύρινων μετώπων που σαρώνουν το νησί, καθώς οι άνεμοι αναμένονται ιδιαίτερα ισχυροί, ενώ όπως τόνισε «επειδή δεν πρόκειται για μελτέμι, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί» και τη νύχτα της Κυριακής.

propoli

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος είπε συγκεκριμένα πως «η αλήθεια είναι ότι οι άνεμοι στη Ρόδο δεν θα βοηθήσουν σήμερα. Δεν θα είναι σύμμαχος, αλλά αντίθετα θα είναι εχθρός».

«Το μόνο μέρος που θα φυσσάει σήμερα θα είναι η Ρόδος. Ο άνεμος θα φτάσει τα έξι μποφόρ σε γενικότερο μετεωρολογικό πεδίο» είπε ο κ. Γιαννόπουλος, τονίζοντας μάλιστα πως σε συνθήκες πυρκαγιάς οι άνεμοι θα πνέουν ακόμα πιο ισχυροί.

Ο μετεωρολόγος της υπογράμμισε πως «οι άνεμοι αυτοί δεν είναι μελτέμι, ώστε να σταματήσουν το βράδυ, θα φυσσάει και το βράδυ δηλαδή», ενώ αναφερόμενος στα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα, είπε πως «περιμένουμε περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή. Άρα τα πράγματα στη Ρόδο, απόψη ανέμων δεν είναι καλά. Αύριο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν θα σταματήσουν καθόλου, καθώς θα φυσσάει και το βράδυ».

Δείτε επίσης: Πάτρα: Τουλάχιστον 2 νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας

Aliri

Loading