Φωτιά στην Εύβοια: Πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται με εστίες φωτιάς και ενισχύουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Μια σφοδρή μάχη διεξάγεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στα Μεσοχώρια και επηρεάστηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Η φωτιά απείλησε κατοικίες και εκδόθηκαν ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112 στην Κάρυστο και τον Λιμνίωνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πρωί του Σαββάτου παραμένουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε χαράδρα, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κυκλώσει την εστία και καταβάλλουν προσπάθειες για την οριοθέτησή της.
Σε δηλώσεις του στο in, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανέφερε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να συγκρατήσουν τη φωτιά τη νύχτα, με μεγάλες δυσκολίες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Σήμερα, επιχειρούν νωρίς τα εναέρια μέσα για να ελέγξουν την κατάσταση.
Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε στο evima την ταχεία εξάπλωση της φωτιάς, η οποία προκάλεσε αναμνήσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές του παρελθόντος. Όταν ξεκίνησε η φωτιά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα επεκταθεί τόσο γρήγορα. Σε μία ώρα, οι φλόγες πλησίαζαν στα σπίτια μας. Έχουμε ξαναζήσει αυτόν τον πύρινο εφιάλτη στα Μεσοχώρια και φοβηθήκαμε πολύ. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους πυροσβέστες που αγωνίστηκαν για να προστατέψουν τα σπίτια μας, δήλωσε.
Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 162 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από οχτώ (8) ομάδες πεζοπόρων από τις 4η, 6η, 9η και 20η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., καθώς και 46 οχήματα και εθελοντές. Στο έργο της αεροπυρόσβεσης συμμετέχουν τρία (3) αεροσκάφη και δύο (2) ελικόπτερα. Η καταστολή της φωτιάς υποστηρίζεται επίσης από υδροφόρες και μηχανήματα του ΓΕΕΘΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επιπλέον, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) έχει μεταβεί στην περιοχή για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr