Γάζα: Το αντιπολεμικό μήνυμα που στέλνουν οι Έλληνες ηθοποιοί

Διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον λαό της Γάζας με ένα ενθαρρυντικό μήνυμα.

Ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και ενεργό μέλος της κοινωνίας, συνέλεξε γνωστά πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος για να συνεισφέρουν σε ένα βίντεο που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, προσπαθώντας να διαδώσουν το μήνυμα ειρήνης και κατανόησης σχετικά με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα.

propoli

Ο Άγης Εμμανουήλ αναφέρει σχετικά: «Δεν παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου εμπλεκόμενου σε αυτόν τον (έναν ακόμα) απεχθή πόλεμο. Παίρνουμε θέση υπέρ του αυτονόητου και κατά του πολέμου, υπέρ των αδύναμων, των αμάχων, των παιδιών και κατά του Φόβου και του Ολέθρου. Τον φόβο που επίσης μας κάνει απαθείς και ανενεργούς».

Στη συνέχεια, προσθέτει για τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο βίντεο: «Χαίρομαι λοιπόν πολύ, που χωρίς δεύτερη σκέψη υπάρχουν άνθρωποι, συνάδελφοι, που υπερασπίζονται το αυτονόητο. Ο Γεράσιμος, η Ιωάννα, ο Γιώργος, ο Όθωνας, ο Γιώργος, η μικρή Δανάη, ο Αλέξανδρος, η Κατερίνα, ο Δημήτρης, η Μυρτώ, ο Χιου, ο Ρένος,ο Σπύρος και άνθρωποι όπως ο Γιώργος ο Ταϊφάκος που διέθεσε τον υπερπολύτιμο χρόνο του για να κάνει όσο περισσότερο “ελκυστική” την εικόνα της εν λόγω προσπάθειας».

Τέλος, κλείνει το μήνυμά του, τονίζοντας: «Ο πόλεμος και ο θάνατος χιλιάδων παιδιών δεν θα σταματήσει, αν ένα ελάχιστο ποσοστό των ανθρώπων φωνάξουν. Θα σταματήσει αν η απάντηση στο ερώτημα που θέτει σε όλους μας ο Παλαιστίνιος πάστορας Munther Isaac “που είσαι όταν στη Γάζα διαπράττεται μια γενοκτονία;”, θα είναι “είμαι παρόν για να κάνω αυτό που πρέπει ώστε να σταματήσει ο πόλεμος”».

Δείτε επίσης: Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων

Loading