Αντιδράσεις και δημόσια συζήτηση για την εκδήλωση στον Γοργοπόταμο που προκάλεσε αντιδράσεις για την ιστορική της σημασία. Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης στον πεζόδρομο της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στην περιοχή της Φθιώτιδας. Η πρόταση για το River Party, που περιλάμβανε τέσσερις DJ και μουσική afro-house, κατατέθηκε από το συμβούλιο Νέων Λαμιέων και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Παρά τις επιφυλάξεις μελών του συμβουλίου, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με προσέλευση σχεδόν 6.000 ατόμων.
Πολλοί ιστορικοί και μέλη του συλλόγου φίλων μουσείων εθνικής αντίστασης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, υποστηρίζοντας ότι η αντιπαράθεση αυτή αγγίζει το ευρύτερο ζήτημα του κατά πόσο οι ιστορικοί χώροι είναι κατάλληλοι για εκδηλώσεις διασκέδασης. Η Βασιλική Λάζου, καθηγήτρια Ιστορίας, ανέφερε ότι «οι χώροι για γλέντια υπάρχουν παντού, ενώ ο Γοργοπόταμος είναι ένας τόπος που απαιτεί σεβασμό και αναγνώριση της ιστορικής του μνήμης».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, Μιχάλης Αθανασίου, αντέτεινε ότι η εκδήλωση είχε στόχο την προβολή του δήμου σε πανελλήνιο επίπεδο και ότι οι κατηγορίες για βεβήλωση είναι αβάσιμες. Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την ιστορική αξία του χώρου παρέμειναν ισχυρές, με αρκετούς φορείς να εκδίδουν ανακοινώσεις κατά της διοργάνωσης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr