Ιωάννινα: Επιδρομές αγριογούρουνων προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες

Ο ΤΟΕΒ απευθύνεται με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη εκθέτοντας τα προβλήματα και ζητώντας την παρέμβασή του για την αντιμετώπισή του.

Μεγάλης έκτασης καταστροφές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες καλαμποκιού στην περιοχή Κρύας και Λαψίστας, στα Ιωάννινα, από επιδρομές αγριογούρουνων.

propoli

Το θέμα αναδεικνύει ο ΤΟΕΒ της περιοχής ο οποίος το συζήτησε εκτενώς στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ο ΤΟΕΒ απευθύνεται με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη εκθέτοντας τα προβλήματα και ζητώντας την παρέμβασή του για την αντιμετώπισή του.

«Αναρίθμητες αγέλες από αγριογούρουνα δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο μέχρι την εποχή της συγκομιδής, αφού κάθε βράδυ αλωνίζουν στην κυριολεξία τον κάμπο, σπάνε τα φυτά στο πέρασμά τους και τρώνε τα στάχια  που δεν έχουν ακόμη φτάσει στην ώρα της συγκομιδής», τονίζεται στην επιστολή.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί που έχουν απομείνει βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση βλέποντας μέρα με τη μέρα να προξενούνται νέες και μεγαλύτερες καταστροφές χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα για την αποτροπή της κατάστασης αυτής.

Ο ΤΟΕΒ σημειώνει ακόμη πως ακόμη και εκτάσεις που δεν καλλιεργούνται όπως οι βοσκότοποι έχουν ανασκαφεί από τα κοπάδια αγριόχοιρων καταστρέφοντας την χλωρίδα.

Επίσης αναδεικνύεται και το θέμα της οδικής ασφάλειας καθώς τα κοπάδια ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς.

«Απευθύνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα προκειμένου να λάβει γνώση του θέματος αυτού και να ληφθούν μέτρα όπως έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, επικήρυξη αγριογούρουνων, άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές» επισημαίνεται στο έγγραφο του ΤΟΕΒ.  

Πηγή: Epirus post

Δείτε επίσης: Πάτρα: Επέμβαση πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό οδηγού μετά από ανατροπή ΙΧ

Loading