(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας και τμήμα της Αττικής Οδού

Χαρακτηριστική της επέλασης του χιονιά το πρωί της Δευτέρας στην Αττική η εικόνα από το «λευκό» Σύνταγμα.

Σε περιπέτειες έχουν μπλέξει οι κάτοικοι της Αττικής λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»η ο οποία πλήττει την περιοχή αλλά και όλη την υπόλοιπη χώρα. Λόγω του χιονιά έχουν παρθεί αποφάσεις τόσο για την εκπαίδευση όσο και για την εργασία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

propoli

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα. Παράλληλα δεν συνεχίζεται η κυκλόφορία από το 261ο χιλιόμετρο μέχρι το 56ο και στα δύο ρεύματα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ το πιθανότερο είναι ότι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας θα αποκατασταθεί μετά από δύο ώρες.

Κλειστό είναι το τμήμα της Αττικής Οδού από Κηφισίας μέχρι Μαραθώνος στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, ενώ δεν είναι ανοιχτή και η έξοδος για Καρέα Καισαριανή στη Δυτική Περιφέρεια Υμηττού.

Νέο μήνυμα από το 112 λόγω της κακοκαιρίας

Νέο μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί τους κατοίκους της πρωτεύουσας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι.

«Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται επίσης στο μήνυμα του «112».

Σταματούν τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο λόγω κακοκαιρίας

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών του μετρό από και προς το αεροδρόμιο ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» η οποία πλήττει την Αττική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο, μετά από σχετική ενημέρωση από τον ΟΣΕ. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο».

Στις 10:00 το πρωί ανοίγουν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες

Από τις 10:00 και μετά το πρωί της Δευτέρας θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έκτακτο ωράριο λειτουργίας αφορά ειδικά την Περιφέρεια Αττικής, ενώ για τους πολίτες που είχαν ορίσει ραντεβού πριν τις 10:00, οι ίδιες υπηρεσίες θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να γίνει ο επαναπρογραμματισμός τους. Η νέα ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες μετά τη σύσταση της Πολιτικής Προστασίας οι εργαζόμενοι να πάνε στη δουλειά τους μετά τις 10 το πρωί.

Η ανακοίνωση

Έκτακτο ωράριο λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, σχετικά με τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών ανακοινώνονται, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, τα εξής:

Βάσει των καιρικών δεδομένων, όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμής και για την ασφάλεια των υπαλλήλων εκείνων που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας, διευκρινίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών και αντιστοίχως η προσέλευση των υπαλλήλων αυτών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

Δείτε επίσης: Κλειστή σήμερα η Βουλή λόγω της κακοκαιρίας

Loading