(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κασσελάκης: Επιστολή σε Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Κωνσταντοπούλου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε πρωτοβουλία για σταλθεί μια κοινή επιστολή προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου εντός της οποίας θα αναγράφονται εθνικές θέσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη αποστείλει ένα προσχέδιο της επιστολής στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, στον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

propoli

«Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και μιας διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή της UNESCO για το ζήτημα» αναφέρει επίσης ο κ. Κασσελάκης σημείωνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν είναι σύμφωνος με την ιδέα του δανεισμού των Μαρμάρων.

«Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα:

Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του. Απαιτείται διαφάνεια και συναίνεση σε εθνικά θέματα που έχουν μάλιστα και διεθνή διάσταση, καθώς αφορούν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Γι’ αυτό το λόγο, χθες πήρα την πρωτοβουλία να προτείνω στους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, να αποστείλουμε από κοινού επιστολή με την εθνική μας θέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έστειλα ένα σχέδιο επιστολής στους άλλους Αρχηγούς και αναμένω να ανταποκριθούν θετικά στην εθνική αυτή πρωτοβουλία. Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και μιας διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή της UNESCO για το ζήτημα».

Δείτε επίσης: Η «μπηχτή» του Κασσελάκη κατά αποχωρησάντων στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια»

Loading