Κως: Το βρέφος πνίγηκε από τροφή – Τι είπε ο ιατροδικαστής

Το βρέφος πνίγηκε από τροφή – Το χρονικό – Το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα – Οι μώλωπες και τα σημάδια

Η υπόθεση μυστηρίου του θανάτου ενός βρέφους 1 ετών στην Κω κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αλλά και τους γονείς του έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο . Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα στο σώμα του βρέθηκαν σημάδια σεξουαλικής κακοποιήσης.

propoli

Ειδικότερα, οι γονείς του βρέφους -που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ρομά- έχουν συλληφθεί καθώς το βρέφος διαπιστώθηκε πως φέρει εκδορές, εκχυμώσεις, ενώ υπάρχουν και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, με τους γονείς να δηλώνουν άγνοια. Αξιοσημείωτο να είναι το γεγονός πως ο πατέρας της άτυχης αυτής ψυχής έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές και μάλιστα για πορνογραφία, ενώ και η μητέρα του επίσης κρατείται από εχθές 20 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από ασφυξία που προήλθε μετά από κατάποση τροφής. Τα υπόλοιπα ευρήματα συνάδουν με αυτή την αιτία θανάτου. Οι εκδορές που έφερε η σορός του είναι πολύ παλαιότερες.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν η μητέρα κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά με το κοριτσάκι της με αυτό να έχει χάσει τις αισθήσεις του και προσπαθούσε να το συνεφέρει. Οι γείτονες έσπευσαν για βοήθεια στο σημείο αφού άκουσαν τις φωνές και ένας παρείχε στο παιδί, τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, η μητέρα κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το παιδί.

Προσπάθησε να τη συνεφέρει, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα φώναζε σε βοήθεια. Ένοικοι της πολυκατοικίας που την άκουσαν έσπευσαν στο διαμέρισμα προκειμένου να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Στις 20:15, η μητέρα της ανήλικης κάλεσε σταθμό του ΕΚΑΒ και ταυτόχρονα ένας ένοικος της πολυκατοικίας παρείχε τις πρώτες βοήθειες στη μικρή, μέχρι τις 20:25, οπότε έφτασαν στο σημείο διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Λίγο μετά τις 20:30, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος κατέληξε λίγο πριν από τις 21:00.

Οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις (μώλωπες) σε διάφορα μέρη του σώματός του, καθώς και ότι υπήρχαν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης -κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε κατά την ιατροδικαστική εξέταση.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του Κω μετέβησαν στο νοσοκομείο και κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί. Στη συνέχεια, προσήχθησαν στο ΑΤ Κω τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο νοσοκομείο. Οι γονείς του βρέφους ανέφεραν προφορικά ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ για τα πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης δήλωσαν άγνοια. 

Από την Αστυνομία ελήφθησαν 10 ένορκες καταθέσεις: από τη γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κω, από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από τους περιοίκους που προσέτρεξαν προς βοήθεια.

Loading