Διάσωση μεταναστών στην Κρήτη και σύλληψη διακινητών. Αναφορές από το Λιμενικό και επιχειρήσεις διάσωσης. Τις τελευταίες ημέρες, η Κρήτη βιώνει αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος. Στις 4 Ιουλίου, 40 άνθρωποι διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου, και ένας 18χρονος υπήκοος Σουδάν συνελήφθη ως ο διακινητής τους, ο οποίος είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα, για χρηματική αμοιβή. Ο 18χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα, καθώς και για διευκόλυνση.
Ανακοινώσεις από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που διενεργεί την προανάκριση, αναφέρουν ότι κατασχέθηκε η λέμβος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών. Στις 5 Ιουλίου, οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης συνεχίστηκαν, με 33 ανθρώπους να διασώζονται στην Αγία Γαλήνη. Οι αρχές ενημερώθηκαν για μία λέμβο με επιβάτες σε δυσχερή θέση και έσπευσαν με περιπολικό πλοίο, εντοπίζοντας τη λέμβο και περισυλλέγοντας 33 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 32 ήταν άνδρες και 1 γυναίκα.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε χώρο φιλοξενίας στο Ρέθυμνο, συνοδευόμενοι από στελέχη του Λιμενικού. Ένας 23χρονος υπήκοος Σουδάν, αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των τελευταίων και συνελήφθη με τις ίδιες κατηγορίες που βαρύνουν τον 18χρονο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr