Κρήτη: Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες – «Μπορεί να βλάψει την εικόνα της Ελλάδας»

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με παρέμβαση του ζητά η έρευνα για την υπόθεση να φτάσει σε βάθος

Συγκεκριμένα με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, ζητεί να διεξαχθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

propoli

Η εντολή είναι για κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση και για τα αδικήματα: Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην σχετική παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, αναφέρεται σε κίνδυνο δυσμενών αναφορών σε βάρος της Ελλάδας τα οποία μπορεί και να βλάψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ακόμη υπογραμμίζει ότι η εν λόγω υπόθεση, «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου». 

Ένας απ’ τους δράστες της καταδίωξης φωτογραφιζόταν με καλάσνικοφ

Παλιοί γνώριμοι είναι στις ελληνικές αρχές οι δράστες που εμπλέκονται στην καταδίωξη των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου οι οποίοι έχουν παραδοθεί από χθες.

Αφού έγινε γνωστό το συμβάν, οι τοπικές Αρχές άσκησαν μεγάλη πίεση σε μέλη της οικογένειας ενός εκ των δραστών που διαμένουν στο χωριό Άλφα στον Μυλοπόταμο καθώς σε διαφορετική περίπτωση – όπως τους διεμήνυσαν- θα αναγκάζονταν να μπουν στο χωριό και να ψάξουν για εκείνους.

Σε αρκετές περιοχές γύρω από τον Μυλοπόταμο υπήρχε ισχυρή αστυνόμευση ενώ χθες οι δικηγόροι τους έμαθαν ποιες είναι οι κατηγορίες που τους βαραίνουν. Ο 38χρονος που ήταν και ο οδηγός, είναι πατέρας πέντε παιδιών και κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες και ο 36χρονος συνοδηγός για απλή σωματική βλάβη.

Ο δράστης μάλιστα ανέβαζε φωτογραφίες με καλάσνικοφ στον λογαριασμό του στο Facebookδείχνοντας ότι φέρει βαρύ οπλισμό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε στο Facebook:

«Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Με μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές αποζημιώνονται οι Γερμανοί τουρίστες

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν οι τουρίστες και τους κάνει δώρο μία εβδομάδα διακοπές

Μετά την περιπέτεια των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης τούς κάνει δώρο μία εβδομάδα διακοπές.

Ο Σύνδεσμος καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση, τονίζοντας ότι «συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν συνάδουν με την Κρητική Φιλοξενία και πλήττουν το τουριστικό μας προϊόν».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Βλατάκης επικοινώνησε με την οικογένεια και, αφού εξέφρασε την ειλικρινή συγγνώμη εκ μέρους του Τουρισμού της Κρήτης και των Κρητικών, προσκάλεσε όλη την οικογένεια να επισκεφθούν σε μελλοντική ημερομηνία της αρεσκείας τους, για μία εβδομάδα την Κρήτη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο.

Η οικογένεια αποδέχθηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη χαρά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της γι’ αυτήν τη γενναιόδωρη προσφορά.

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Δείτε επίσης: ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις καταστημάτων που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο σε Σέρρες, Καβάλα και Θεσσαλονίκη

Loading