Ένας αδιόριστος εκπαιδευτικός στη Κρήτη αναγνώρισε και απέτρεψε μια απόπειρα απάτης. Ο 45χρονος αδιόριστος εκπαιδευτικός Γιώργος από την Αθήνα βρέθηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο, καθώς αντιμετώπισε απατεώνες που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για εργασία. Η αγγελία στο Facebook, η οποία υποσχόταν εργασία με καλές αποδοχές, αποδείχθηκε παγίδα, καθώς πίσω της κρύβονταν επιτήδειοι που ήθελαν να εκμεταλλευτούν άλλους. Ο Γιώργος, μιλώντας στην εφημερίδα Πατρίς, εξιστορεί την εμπειρία του και πώς τελικά κατάφερε να προστατεύσει μια ηλικιωμένη γυναίκα που επίσης είχε πέσει θύμα της απάτης.
Η αναζήτηση εργασίας του Γιώργου τον οδήγησε σε μια αγγελία σε ομάδα στο Facebook με τίτλο Εργασία στην Κρήτη. Εκεί βρήκε την προαναφερόμενη ευκαιρία, αλλά σύντομα η υποψία άρχισε να τον διακατέχει όταν ο υποτιθέμενος εργοδότης του ζήτησε να στείλει φωτογραφία της ταυτότητάς του. Αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα της κατάστασης, αποφάσισε να παρακολουθήσει την εξέλιξη, θέλοντας να σώσει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και άλλους που μπορεί να είχαν εμπλακεί στην απάτη.
Το κρίσιμο σημείο ήρθε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, όταν ο Γιώργος ενημερώθηκε για μια συνάντηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο άντρας που τηλεφωνούσε τον πίεζε να πλησιάσει μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία κρατούσε πολύτιμα κοσμήματα και χρήματα. Αν και αρχικά αισθάνθηκε φόβο και ανασφάλεια, κατάφερε τελικά να ενημερώσει μια άγνωστη και να ζητήσει βοήθεια από την Δημοτική Αστυνομία, οι οποίοι κατέφθασαν εγκαίρως για να προστατεύσουν την ηλικιωμένη. Έτσι, απέτρεψαν μια πιθανή οικονομική καταστροφή.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
