Πυρκαγιά σε εργοστάσιο εταιρείας που παρέχει τα σχολικά γεύματα στην περιοχή της Λαμίας. Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 (EUROKINISSI)

Λαμία | Πήρε φωτιά το εργοστάσιο με τα χαλασμένα γεύματα μια μέρα πριν τον έλεγχο του ΕΦΕΤ

Ένα πέπλο μυστηρίου έχει σκεπάσει την υπόθεση με το εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες την Κυριακή.

Όπως έγινε γνωστό οι εγκαταστάσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες την Κυριακή (19/05), μία ημέρα πριν τον έλεγχο του ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελίες για προβλήματα υγείας σε παιδιά τα οποία κατανάλωσαν σχολικά γεύματα της εταιρείας.

propoli

Ο έλεγχος του ΕΦΕΤ ήταν προγραμματισμένος για να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί. Η ανώτατη εισαγγελέας με παραγγελία της προς τη προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, σύμφωνα με το mega.tv, ζητά να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στη συγκεκριμένη μονάδα γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τμήμα δεν έχει καταστραφεί και μπορεί να επαναλειτουργήσει.


Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο ΕΟΔΥ εδώ και δύο ημέρες έχει στην κατοχή του ορισμένα πακέτα από τα γεύματα, που μοιράστηκαν, τα οποία ελέγχει για να διαπιστωθεί τι περιείχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρεται ότι εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος.

Εκτός από τα μηχανήματα και τα φορτηγά που μεταφέρουν το φαγητό, είναι πιθανόν ο σταφυλόκοκκος να βρέθηκε από μη τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής, σημειώνεται στο Mega.

Loading