φωτογραφεια αρχειου

Λέσβος: Νεκροθάφτες δωροδοκούσαν νοσοκόμους για να «παίρνουν» τις δουλειές

Δύο υπάλληλοι νοσοκομείου στη Λέσβο εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους ως τραυματιοφορείς, συνελήφθησαν την Τρίτη διότι ενημέρωναν γραφείο τελετών σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν.

Συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν υπάλληλος Γενικού Νοσοκομείου και ιδιώτης, για -κατά περίπτωση- δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία υπάλληλος του νοσοκομείου.

propoli

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, οι δύο υπάλληλοι του Νοσοκομείου εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους ως τραυματιοφορείς ενημέρωναν τον ιδιώτη, ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να πεθάνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, διακριβώθηκε ότι οι δύο υπάλληλοι τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των ιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών.

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου, εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομικό όφελος.

Από τις επακόλουθες έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -18.240- ευρώ, -3- συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και έγγραφα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί -74- περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, από τις οποίες οι -54- αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις -26- από αυτές τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του ιδιώτη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δείτε επίσης: Αγία Παρασκευή: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 70χρονη γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Loading