Μιχαηλίδου: «Η διαχείριση της πανδημίας παράδειγμα για συνεργασία και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα»

Στο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς μίλησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ευρωπαϊκή πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης, που, μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα Sure και το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει δείξει γρήγορα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά στήριξης της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.

propoli

«Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της Ευρώπης στη διαχείριση της πανδημίας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για συνεργασία και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα», είπε η υφυπουργός.

Ειδικότερα, η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις οριζόντιες ενισχύσεις των οικονομικά αδυνάμων, αλλά και στην στοχευμένη βοήθεια των πλέον κοινωνικά ευάλωτων, όπως οι κακοποιημένες γυναίκες και οι άστεγοι. «Η περίοδος της πανδημίας», σημείωσε η υφυπουργός, «λειτούργησε καταλυτικά όχι μόνο για να μην μείνει κανένας πολίτης πίσω, αλλά και για να διορθωθούν κοινωνικές αδικίες δεκαετιών.

Η Πολιτεία ενίσχυσε τους πλέον ευάλωτους όχι μόνο με έκτακτα επιδόματα, αλλά και με τη θεσμοθέτηση μόνιμων προγραμμάτων ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας με επιδότηση εργασίας και ενοικίου.

Μέσα στην πανδημία, κατάφερε να είναι και δίπλα στην οικογένεια, ενισχύοντας τις γυναίκες, αυξάνοντας τη χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών και δημιουργώντας για πρώτη φορά πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και πρώιμης διάγνωσης διαταραχών μέσα σε αυτούς».

Η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε επίσης ότι και στη μετά COVID εποχή το πρωτοποριακό προσχολικό πρόγραμμα, που ετοιμάζεται, δίνει ισότητα στην ευκαιρία, διασφαλίζοντας ότι όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ανεξαρτήτως σταθμού, περιοχής και κοινωνικοοικονομικού υποβάθρου, θα λαμβάνουν τις απαραίτητες για την ηλικία τους παροχές, γνώσεις και ερεθίσματα.

Όπως υπογράμμισε, η παιδική προστασία και εκπαίδευση είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της χώρας.

Δείτε επίσης: Χατζηδάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε, εμείς το εφαρμόζουμε»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading