Εξελίξεις γύρω από την Ειρήνη Μουρτζούκου και καταγγελίες για τον θάνατο παιδιών προκαλούν ανησυχία στην κοινωνία. Η Ειρήνη Μουρτζούκου παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη παραδεχθεί τη δολοφονία τεσσάρων παιδιών: των δύο δικών της, ενός βρέφους φίλης της και της αδερφής της. Ωστόσο, η 25χρονη δεν έχει αναλάβει ευθύνες για τον θάνατο του 15 μηνών Παναγιωτάκη στην Αμαλιάδα, τον Αύγουστο του 2024, αποδίδοντας τις ευθύνες στη μητέρα του παιδιού.
Η υπόθεση προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη, καθώς έρχονται στο φως νέες καταγγελίες και αποκαλύψεις που αφορούν τον θάνατο ενός έκτου παιδιού. Μια γυναίκα που συγκατοικούσε με την κατηγορούμενη πρόκειται να καταθέσει στις Αρχές για τον θάνατο του 2χρονου παιδιού της, δηλώνοντας ότι η κόρη της απεβίωσε λίγο πριν η Μουρτζούκου αναχωρήσει για τη Γερμανία αναζητώντας εργασία. Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί πέθανε κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης τους σε σπίτι συγγενικού προσώπου της Μουρτζούκου στην Αθήνα.
Η έρευνα για την ακριβή αιτία θανάτου του παιδιού και η εμπλοκή της Μουρτζούκου συνεχίζεται, καθώς η μητέρα του Παναγιωτάκη καλείται να καταθέσει. Το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής ιατροδικαστών για τον θάνατο του Παναγιωτάκη βρίσκεται στην τελική του φάση, με τα ευρήματα να έχουν αποσταλεί για περαιτέρω ανάλυση.
Στις πρώτες μέρες της στη φυλακή, η ψυχολογική κατάσταση της Μουρτζούκου είναι κακή, με αναφορές για λεκτικές επιθέσεις από τις συγκρατούμενές της. Εκφράζει δυσκολίες προσαρμογής και αναμένει να κληθεί από την ανακρίτρια για να δώσει πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του Παναγιωτάκη.
Η ίδια αρνείται κάθε εμπλοκή και επιρρίπτει ευθύνες σε μέλη της οικογένειας του Παναγιωτάκη. Υποστηρίζει ότι ο Παναγιωτάκης ήταν το παιδί που της έδωσε τη δύναμη να ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα, ενώ δηλώνει ότι μετά τον θάνατο του παιδιού, η μητέρα του τη φιλοξενούσε κρυφά.
Παράλληλα, διεξάγονται εντατικοί έλεγχοι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας, όπου εξετάζονται φακέλοι θανάτων που αποδόθηκαν σε φυσικά αίτια. Συνολικά, περισσότερες από 100 υποθέσεις έχουν τεθεί υπό επανεξέταση, λόγω σημαντικών ελλείψεων, και εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της έρευνας και σε άλλες ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr