EUROKINISSI

Νίσυρος – Αρχιφύλακας: «Με τα παιδιά κάναμε αστεία και διάφορα, κάποιοι γονείς παρεξήγησαν»

Η Νίσυρος βρίσκεται σε σοβαρή αναταραχή τις τελευταίες 24 ώρες λόγω μιας καταγγελίας για ασέλγεια σε ένα παιδί 10 ετών, με τον 50χρονο αρχαιοφύλακα να απομακρύνεται από τα καθήκοντά του εν αναμονή έρευνας.

Γονείς μαθητών του Γυμνασίου και του Δημοτικού στη Νίσυρο αποκάλυψαν στα μέσα ενημέρωσης τις καταθέσεις τους στην αστυνομία, με 6 ανήλικα παιδιά να ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον εν λόγω αρχαιοφύλακα.

propoli

«Τους έδειξε το όργανό του ως αναπαράσταση για να δουν  πως είναι ας πούμε, ότι πρέπει να είναι έτσι. Και μην ντρέπεστε και εσείς δείξτε το και εσείς. 

Πανικοβλήθηκαν εκείνη την ώρα, σκουντήχτηκαν μεταξύ τους και με κάποιο τρόπο φύγανε», είπε η μητέρα 15χρονου μαθητή.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς που τον κατήγγειλαν, ο 50χρονος αρχαιοφύλακας προσπαθούσε επίμονα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών.

«Πήγε να τους κάνει μάθημα πως θα προσελκύσουν  μία γυναίκα, ένα κορίτσι. Με το που κατέβασε το παντελόνι του, σηκωθήκαν και φύγαν τα παιδιά», είπε ο πατέρας 15χρονου μαθητή.

Όπως λένε οι γονείς που δηλώνουν οργισμένοι, όταν κέρδιζε την εμπιστοσύνη των παιδιών, φρόντιζε να βρει τρόπο για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις…

«Πρέπει να αναλάβει και η δικαιοσύνη. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρούνται, να τιμωρούνται με τον χειρότερο ντροπή», είπε η μητέρα μαθητή.

Η πρώτη καταγγελία έγινε από γονείς ενός 10χρονου παιδιού, που υποστήριξαν ότι ο 50χρονος αρχαιοφύλακας ασέλγησε στο παιδί τους.

Μετά την καταγγελία που έκαναν οι γονείς του 10χρονου αγοριού, ακολούθησαν άλλες 6 σε βάρος του αρχαιοφύλακα, μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

«Τους μίλησε για κάποιες ξεναγούς ή τουρίστριες που θα τις ξεναγούσε και αν θέλουν να κατέβουν κάτω, να τους δείξει πώς να συμπεριφερθούν. Κατέβηκαν τα παιδιά από περιέργεια και τους έδειξε στο δωμάτιο λιπαντικά, κρέμες.

Ο αδερφός του κατηγορούμενου αρχαιοφύλακας υποστηρίζει στο Live News πως η αλήθεια θα λάμψει και πως ο 50χρονος δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό.

«Ο αδελφός μου είναι ένα πολύ αγαπητό παιδί, δεν ξέρω τώρα τι γίνεται με το παιδί. Δεν έχει καμία σχέση ο αδελφός μου με αυτά. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος και επιμένει ότι το όνομά του ενέπλεξε ένα παιδί, που δασκαλεύτηκε από τους γονείς του, επειδή όπως υποστηρίζει είχε διαφορές με τον πατέρα του. Ήδη είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ, με τον φάκελο της υπόθεσης να βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Τι ισχυρίζεται ο φύλακας του μουσείου

«Εγώ είμαι ελεύθερος, είμαι ήδη στον δρόμο για να πάω να δω την οικογένεια μου, δεν μου έχει πει κανείς ότι δεν απαγορεύεται να φύγεις ή είσαι κρατούμενος και εγώ είμαι πολύ στεναχωρημένος με όλα αυτά που συνέβησαν.

Ξέρω ότι είναι πλεκτάνη, είχα προηγούμενα με τον πατέρα του παιδιού αυτού. Τον είχα υπό παρακολούθηση διότι είμαι στην αρχαιολογία εγώ, οπότε βλέποντας τον σε έναν αρχαιολογικό χώρο, σε περίεργες κινήσεις, τον παρακολουθούσα.

Εγώ δεν έχω πειράξει κανένα παιδάκι. Εγώ ήμουν στην ομάδα την ποδοσφαιρική, τα παιδιά ήταν φιλικά όλα μαζί μου», είπε αρχικά μιλώντας στο Live News.

«Κάναμε και τα αστεία μας, κάναμε και τα διάφορα μας. Σίγουρα μπορεί κάποιοι γονείς να παρεξήγησαν. Είμαστε φίλοι με τα παιδιά, με αγαπούν τα παιδιά. 

Αν κάποιο παιδάκι, πει κάτι παραπάνω το οποίο θέλει να με ενοχοποιήσουν, δεν πειράζει, αυτά είναι ανθρώπινα, θα τις δεχτώ και τις ποινές. Τα παιδάκια παίζουνε πάντα στην αυλή του σπιτιού μου. 

Πηδάνε τον μαντρότοιχο της παιδικής χαράς και μπαίνουν στον χώρο τον δικό μου, που είναι η αυλή μου. Βέβαια μπήκανε, γιατί κάνανε την γυμναστική. Γυμναστική ντυμένα φυσικά, όχι να γδυθούνε, ντυμένα», συνέχισε και κατέληξε:

«Έχω 2 μηχανήματα γυμναστικής μέσα και κάνανε στα πόδια τους το μασάζ. Τα 5 παιδιά που μπήκανε κάνανε, τα 4 όλα καλά, φύγανε. 

Έμεινε ο μικρούλης να κάνει και αυτός στο τέλος και εκεί πια έγινε το λάθος. Μα και το παιδάκι στην αστυνομία στην Κω, δεν είπε κάτι διαφορετικό:

«Σας πείραξε ο κύριος (…);», «όχι, βέβαια», αυτό. Αυτά ξεκινάνε όλα από τον πατέρα, ο οποίος τον τσάκωσα ας πούμε εγώ. Το μισό νησί είναι μαζί μου, το άλλο μισό που δεν είναι πολιτικά μαζί μου, είναι εναντίον μου»

Loading