Στις 30 Ιουλίου, η 32χρονη μητέρα, φέρεται να επικοινώνησε με την πρεσβεία της Αλγερίας στην Αθήνα, ζητώντας πληροφορίες για να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής της με τα παιδιά.
Ποιο πρόσωπο βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής όταν μιλούσε η 32χρονη μητέρα; Το ερώτημα αυτό προσπαθούν να απαντήσουν τα στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας, τα οποία εξετάζουν εξονυχιστικά τις τηλεφωνικές επαφές της γυναίκας από την Αλγερία, λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρή η τρίχρονη κόρη της.
Η πληροφορία αυτή έφτασε στις αρχές μέσω του οδηγού ταξί που τη μετέφερε από την παραλία του Παλαιού Φαλήρου μέχρι την κατοικία της. Οι αρχές πρόκειται να εντοπίσουν και να εξετάσουν τα τελευταία πρόσωπα με τα οποία είχε συνομιλήσει η 32χρονη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιο από αυτά γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί ή είχε σχετικές πληροφορίες για τις πράξεις της και τον θάνατο του παιδιού.
Το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη, χωρίς μάλιστα τα στελέχη του Λιμενικού να έχουν πάρει τη σχετική διάταξη από τον αρμόδιο Εισαγγελέα για την άρση του απορρήτου. Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού σώματος πολλές επικοινωνίες και μηνύματα γίνονται με αποδέκτη την αδερφή της, στην οποία φαίνεται να εκμυστηρεύεται τι έχει γίνει και έχει κάνει, με εκείνη να προσπαθεί να την καθησυχάσει.
Στο κάδρο των ερευνών βρίσκεται ο πατέρας τον τριών παιδιών που αναζητείται, η αδελφή της 32χρονης με την οποία είχε συχνές επικοινωνίες, αλλά και ο 65χρονος άνδρας που πλήρωνε για τα έξοδα της οικογένειας. Το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν κοντά στο σπίτι της 32χρονης, σακούλα μέσα στην οποία βρίσκονταν το φόρεμα της αλλά και τα ρούχα των δύο παιδιών που αποτυπώνονται στο οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Μαζί με τα ρούχα, η γυναίκα ξεφορτώθηκε το εισιτήριο του τραμ, με το οποίο μετακινήθηκε το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου. Στη σακούλα εντοπίστηκε και μια άδεια καρτέλα με χάπια πρεγκαμπαλίνης (LYRICA), ουσία που διατίθεται στα φαρμακεία για τη θεραπεία της επιληψίας, η οποία χρησιμοποιείται σε αρκετές περιπτώσεις παράλληλα με οπιούχα ναρκωτικά (κοκαΐνη, ηρωίνη κτλ).
«Κάθε μέρα μια γρατζουνιά…»
«Μπροστά μου ποτέ δεν είχε χτυπήσει τα παιδιά. Ωστόσο έβλεπα κάθε μέρα μια γρατζουνιά από εδώ, λίγη μαυρίλα από εκεί και λέω κάτι γίνεται. Και όσο περνάνε οι μέρες πιο έντονα τα σημάδια», περιγράφει χαρακτηριστικά ο 65χρονος που φρόντιζε την γυναίκα από την Αλγερία και τα παιδιά της. Ο άνδρας από την Αλβανία, είχε γνωρίσει την 32χρονη σε δομή φιλοξενίας και το τελευταίο διάστημα της παρείχε στέγη πληρώνοντας παράλληλα όλα τα έξοδα της. Όπως αναφέρει είχε αντιληφθεί τον τελευταίο μήνα σημάδια από χτυπήματα στο πρόσωπο της τρίχρονης.
Χαρακτηριστικό είναι περιστατικό που διηγείται ο 65χρονος, το οποίο εκτυλίχθηκε λίγες ημέρες πριν το θάνατο του κοριτσιού. «Πήγαμε σούπερ μάρκετ να ψωνίσουμε για την οικογένεια και βλέπω το παιδάκι με καπελάκι μπροστά, καλυμμένο, λέω κάτι γίνεται. Έφυγε η μαμά πήγε μέσα στο κατάστημα, πήρα τα άλλα παιδιά. Λέω ποιος έκανε τη μικρή έτσι, μου λένε “η μαμά”», αναφέρει προσθέτοντας: «Εγώ δεν μπορούσα να πω τίποτα. Της λέω κάποια στιγμή κοπέλα το παιδί είναι πολύ άσχημα, και μου έλεγε έπεσε από καναπέ και διάφορα. Της λέω και να πάμε νοσοκομείο, ο γιατρός δεν είναι χαζός, θα καταλάβει, δεν περνάνε εκεί αυτά. Δεν προλάβαμε να πάμε».
Την ημέρα που εντοπίστηκε η τρίχρονη στην παραλία Έδεμ, ο άνδρας τηλεφώνησε στην 32χρονη ανήσυχος. Ακολούθησε η παρακάτω συνομιλία: «Στις 27 Ιουλίου την παίρνω τηλέφωνο από το Messenger της λέω “τι κάνεις;”. “Είμαι άρρωστη”, λέει. Και της λέω εγώ “άκουσα τηλεόραση βρήκανε μια κοπέλα νεκρή στη θάλασσα”. Μου λέει “μη μου λες τέτοια πράγματα. Εγώ θέλω ευχάριστα πράγματα όχι τέτοια για δολοφονίες».
Οργάνωνε διαφυγή
Μόλις τρία 24ωρα μετά τον εντοπισμό της τρίχρονης, στις 30 Ιουλίου, η 32χρονη μητέρα, φέρεται να επικοινώνησε με την πρεσβεία της Αλγερίας στην Αθήνα, ζητώντας πληροφορίες για να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής της με τα παιδιά. Από την πρεσβεία την ενημέρωσαν πως ο μόνος τρόπος για να επιστρέψει είναι μέσω του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης και του προγράμματος εθελουσίων επιστροφών. Τηλεφώνησε και στον ΔΟΜ, στέλνοντας αντίγραφο του διαβατηρίου και πιστοποιητικά γέννησης των δύο παιδιών. Μάλιστα είχε κλείσει “ραντεβού” και ενδεχομένως την ημέρα της σύλληψης κατευθυνόταν προς τον οργανισμό.