Π. Γαλιατσάτος: «Είναι ασφαλές να λάβουμε τα εμβόλια γρίπης και κορωνοϊού παράλληλα» (vid)

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς η επικράτηση του κορωνοϊού αλλά και της εποχιακής γρίπης ανησυχούν ιδιαίτερα τους γονείς και όχι μόνο.

propoli

Ερωτώμενος για το θέμα, ο καθηγητής Γαλιατσάτος επισήμανε πως το θετικό είναι πως αναφορικά με τον κορωνοϊό οι παραλλαγές του έχουν παραμείνει στην Όμικρον και πως τα νέα εμβόλια που αναμένουμε έως το τέλους αυτού του έτους, αντιμετωπίζουν το αρχικό στέλεχος της νόσου μέχρι και τις υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5.

Συνέστησε στους γονείς που το παιδί τους είναι 12 ετών και άνω να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους, προκειμένου να δουν εάν χρειάζεται να εμβολιαστεί.

Αναφορικά με τη γρίπη, τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η νόσος έχει γίνει πιο ισχυρή. «Αυτό το φθινόπωρο φοβάμαι περισσότερο τη γρίπη, γιατί για την covid έχουμε καλύτερα εμβόλια και καλά φάρμακα» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Σχετικά με όσους έχουν νοσήσει και κατά πόσο θα πρέπει να εμβολιαστούν, απάντησε πως τα αντισώματα της νόσησης διαρκούν περίπου 2-3 μήνες, ενώ τα νέα εμβόλια μας δίνουν αντισώματα που κρατάνε από 6 έως 12 μήνες.

«Είναι ασφαλές να λάβουμε το εμβόλιο του κορωνοϊού και της γρίπης παράλληλα» σημείωσε ο καθηγητής.

Δείτε επίσης: Προσωπικός γιατρός: Οι ειδικότητες, οι εγγραφές χωρίς κινητό και τα «προνόμια»

Loading