Πάτρα: Αυξάνονται οι καταγγελίες για τον παπά που φέσωσε επιχειρηματίες

Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του παπά από την Πάτρα, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι είχε φεσώσει πολλούς επιχειρηματίες και στη συνέχεια έγινε ιερέας, αφού προηγουμένως είχε δραστηριοποιηθεί στο εμπόριο δερμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο εν λόγω άνδρας είχε μεγάλο κύκλο εργασιών, ωστόσο στη συνέχεια αποφάσισε να κλείσει την επιχείρησή του και να εξαφανιστεί, αφήνοντας φέσια στους πελάτες του.

propoli

Συγκεκριμένα, από το 1993 έως και το 2011, συνέχισε ως τρίτη γενιά συνέχισε την ιδιωτική επιχείρηση υποδημάτων που διατηρούσε η οικογένεια του στην Πάτρα. Δραστηριοποιήθηκε για κάποια χρόνια εκεί και «φέσωσε» πολλούς ανθρώπους εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες, και έπειτα εξαφανίστηκε.

Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα τα θύματά του κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσω social media και συνειδητοποίησαν ότι έγινε παπάς για να… γλιτώσει από τα χρέη του.

Τα θύματά του κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσα από τα social media, όπου ο ιερέας κάνει συχνά αναρτήσεις για το ιερατικό του έργο.

Μάλιστα, κατάφεραν να τον συναντήσουν στο νεκροταφείο, την ώρα που τελούσε κηδεία. Όταν τα θύματα ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω, τότε εκείνος τους είπε να περιμένουν και πως θα τα επιστρέψει σιγά σιγά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Έγινε παπάς

Το 2011-2012 αποφοίτησε από τη Ριζάρειο ιερατική σχολή κι στη συνέχεια συμμετείχε σε προγράμματα κατάρτισης κληρικών του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης το 2012 έως το 2020. Από το 2012 και μετά ιερατεί και λειτουργεί σε διάφορες ενορίες.

Το 2012 διορίστηκε ως εφημέριος της Αγίας τριάδας Πετρουπόλεως έως και το 2021 και εδώ και 2 χρόνια είναι προσωρινός εφημέριος στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια.

Ανήκει στην αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2021, είναι έγγαμος και πατέρας 6 παιδιών.

Στο MEGA μίλησε ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο οποίος είχε πέσει θύμα απάτης του επιχειρηματία. Όπως είπε ο ίδιος, στην αρχή της συνεργασίας τους παραλάμβανε επιταγές έναντι των εμπορευμάτων, μέχρι που κάποια στιγμή άρχισαν να μην πληρώνονται οι επιταγές.

«Μετά από κάποιες συζητήσεις που είχαμε μου ζήτησε να του επιστρέψω τις επιταγές γιατί δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και μου έδωσε γραμμάτια, τα οποία ήταν κάθε 15 ημέρες να μου δίνει ένα ποσό».

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ούτε κι αυτή η συμφωνία τηρήθηκε. Ο κος Βασίλης αναγκάστηκε να βρεθεί στην Πάτρα και να συναντηθεί με τον επιχειρηματία, ώστε να δουν πως θα μπορέσουν να συνεργαστούν.

«Συμφώνησα να μου στείλει πίσω τα εμπορεύματά μου, όσα υπήρχαν, έτσι ώστε να μικρύνει η ζημιά και μετά να μου δώσει το υπόλοιπο σιγά σιγά. Γύρισα πίσω στο Κιλκίς και μου έστειλε τα εμπορεύματα. Άνοιξα τα κουτιά και ήταν άδεια. Κι από εκεί κατάλαβα ότι την έχω πατήσει, ότι έχασα τα χρήματά μου», είπε.

Πριν από δύο χρόνια ο κ. Βασίλης κατάφερε να εντοπίσει τον επιχειρηματία και πληροφορήθηκε ότι είχε γίνει ιερέας. Ο ίδιος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην επιχειρηματία και περιμένει να οριστεί το δικαστήριο. Όσο για τα χρήματά του, όλα δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να τα πάρει πίσω, καθώς ο ιερέας έχει διώξει κάθε περιουσιακό στοιχείο από το όνομά του.

Δείτε επίσης: Αττική: Φωτιά σε υπόγειο στο Αιγάλεω – Εντοπίστηκε γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της

Loading