(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πόσο αναμένεται να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός – Πότε θα κατατεθεί η τροπολογία

Πιο γρήγορα από πέρυσι αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που αναμένεται να φτάσει το 6,5%. Ο λόγος για τον οποίο αναμένεται να κατατεθεί πιο γρήγορα σε σχέση με πέρυσι είναι να συμπεριληφθούν στις αυξήσεις και όσοι εργάζονται στη νέα τουριστική περίοδο.

propoli

Βάσει των εκτιμήσεων, η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα κινηθεί πέριξ του +5%, καθώς στο ποσοστό της αύξησης θα πρέπει να ενσωματωθούν ο τρέχων πληθωρισμός αλλά και ένα μέρος της αύξησης της στα 950 ευρώ.

Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου θα μιλήσει για αυξήσεις της τάξης του 5,5% – 6,5% για να φτάσει ο μισθός στα 820-830 ευρώ από τα 780 που είναι τώρα.

Επίσης με το ξεπάγωμα των τριετιών θα ωφεληθούν περίπου 100.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι θα πάρουν αύξηση 10%.

Τι θα συμβεί για τους εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς μεγαλύτερους από τα οριζόμενα στον κατώτατο μισθό; Στην περίπτωση αυτή οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν επιπλέον αύξηση.

Δείτε επίσης: Πώς διαμορφώνονται ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο με προσαυξήσεις τριετιών και επίδομα γάμου

Aliri

Loading