Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα μας – «Περιφρουρήσεις» εργαζομένων σε τόπους δουλειάς

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα (Τετάρτη 17/04/2024) η χώρα μας λόγω της απεργίας που κήρυξαν τα εργατικά σωματεία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχουν πληθώρα εργατικών σωματείων και φορέων, ενώ τα ΜΜΜ θα τραβήξουν χειρόφρενο τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη.

propoli

Το ΠΑΜΕ στο κάλεσμα του στην σημερινή απεργία τονίζει «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ενώ αναφέρει ότι «Ως έδω, απάντηση στην ακρίβεια θα δώσουν οι πολλοί. Αυξήσεις στους μισθούς τώρα».

Δεμένα τα πλοία – Καθολική συμμετοχή στην απεργία από την ΠΝΟ

Καθολική είναι η συμμετοχή των ναυτεργατών στη σημερινή 24ωρη απεργία στα πλοία της Ακτοπλοΐας στα λιμάνια της Αττικής!

Από νωρίς το πρωί ναυτεργάτες βρίσκονται στους καταπέλτες για την περιφρούρηση της απεργίας τους διεκδικώντας εφαρμογή και ανανέωση των ΣΣΕ, με μισθούς, που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες, οργανικές συνθέσεις,  ενάντια σε νόμους (4150/2013 κά) που υπηρετούν τους εφοπλιστές, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών  «ατυχημάτων» κ.α.

«Περιφρουρήσεις» εργαζομένων σε τόπους δουλειάς

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν από τους εργαζομένους οι περιφρουρήσεις έξω από χώρους δουλειάς με σκοπό να διασφαλιστεί η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων που το επιθυμούν.

Στη ΒΙΠΕ Πατρών έχουν στηθεί απεργιακές περιφρουρήσεις σε εργοστάσια τροφίμων, μετάλλου κ.α.

Στο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ βρέθηκε το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Αχαΐας, καλώντας και στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚ Πάτρας στις 10.30 π.μ.

Στο Αγρίνιο, συνδικαλιστές της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και άλλων σωματείων, όπως και εργαζόμενοι βρίσκονται από τα χαράματα στη «ΓΙΩΤΗΣ». Καλούν σε συμμετοχή για την απεργία και την επιτυχία της, καθώς και στη συγκέντρωση του ΕΚ στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην πύλη των εγκαταστάσεων της «Coca – Cola» στο Σχηματάρι βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, στην αλλαγή βάρδιας, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, μαζί με εργαζόμενους της εταιρείας, καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. 

Η απεργία σε αρκετά εργοστάσια στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου, αλλά και σε άλλες περιοχές της Στερεάς και Εύβοιας, ξεκίνησε από τη νυχτερινή βάρδια που έπιασε δουλειά  στις 10 το βράδυ της Τρίτης.

Στη Ζάκυνθο εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και συνδικάτων, περιφρουρούν από το πρωί σούπερ μάρκετ και εμπορικά. Καλούν όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα, μεταξύ άλλων, για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς. Δεμένα είναι και τα πλοία στα λιμάνια, με τους ναυτεργάτες να στέλνουν δυναμικό μήνυμα συμμετοχής στην απεργία.

Στην Ακρινή Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) πραγματοποιούν απεργιακή περιφρούρηση στο εργοτάξιο «αιολικό πάρκο Βερμίου», όπου πριν από εβδομάδες εργαζόμενος χειριστής σκοτώθηκε στη μάχη για το μεροκάματο.

(πληροφορίες από 902)

Δείτε εικόνες από τον 902.gr:

Loading