Αναλύουμε την αύξηση της τιμής του σουβλακιού και τις επιπτώσεις από τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες στην Ελλάδα. Το σουβλάκι έχει γίνει πλέον ένα πολύτιμο γεύμα, με την τελευταία ανατίμηση να το εκτοξεύει κοντά στα 5 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων επικαλούνται τις σημαντικές αυξήσεις στις τιμές του κρέατος, οι οποίες έχουν επηρεάσει άμεσα τα λειτουργικά τους έξοδα. Ο χοιρινός γύρος, πρώην ταπεινός μεζές, μετατρέπεται σε χρυσό, επιβαρύνοντας τη τσέπη των καταναλωτών.
Παρά τις υψηλές τιμές, το παραδοσιακό αυτό φαγητό διατηρεί την προτίμηση των τουριστών, καθώς οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές. Η μέση τιμή πώλησης του σουβλακιού έχει φτάσει τα 4 ευρώ σε όλη την Ελλάδα.
Οι επιχειρηματίες αναφέρουν ότι οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες όπως πίτα, κρέας, πατάτες και διάφορες προμήθειες έχουν επηρεάσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους. Ενδεικτικές τιμές ανά την Ελλάδα δείχνουν ότι η τιμή του τυλιχτού σουβλακιού κυμαίνεται από 2,70 έως 4,70 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, τίθεται το ερώτημα για το πόσο ακόμη θα παραμείνει προσιτό αυτό το παραδοσιακό έδεσμα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr