Σοβαρή δηλητηρίαση από σούσι στη Θεσσαλονίκη, λόγω του παρασίτου anisakis που προκαλεί γαστρεντερικά προβλήματα. Σοβαρή δηλητηρίαση υπέστη ένας 22χρονος στη Θεσσαλονίκη, μετά την κατανάλωση σούσι. Ο νεαρός, ο οποίος τρέφεται τακτικά με αυτό το πιάτο, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αρχική εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι υπήρχε πιθανότητα νεοπλασίας, όμως οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε μολυνθεί από το εντερικό παράσιτο anisakis, το οποίο συναντάται σε ωμά ψάρια και κακώς μαγειρεμένα φαγητά.
Η ανισακίδωση, ή ανισακίαση, συχνά οδηγεί σε οξεία γαστρεντερική δυσφορία, όπως κοιλιακό άλγος, διάρροια, ναυτία και έμετο. Μετά την απαραίτητη θεραπεία με αντιβίωση, ο 22χρονος βρίσκεται εκτός κινδύνου και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Αυτή η περίπτωση είναι η πρώτη καταγεγραμμένη δηλητηρίαση από το παράσιτο anisakis στην Ελλάδα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
