Ο αλλοδαπός άνδρας, ηλικίας περίπου 25 ετών, βρέθηκε στο κενό, πέφτοντας από βράχο στον λόφο του Λυκαβηττού.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε από την πλαγιά με φορείο, καθώς είχε τραυματιστεί, ενώ η ακριβής σοβαρότητα των τραυμάτων του παραμένει άγνωστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. Εκείνη την ώρα στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και, όπως αναφέρεται, ο άνδρας έπεσε στο κενό από το άκρο του προαυλίου του Αϊ-Γιώργη, στο σημείο όπου βρίσκεται τοποθετημένη μια μαρμάρινη πλάκα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπεσε πρώτα στα βράχια που είναι από κάτω και στη συνέχεια στο πλακόστρωτο -όπου περνούν τα σκαλιά. Άτομα που ήταν στο σημείο κάλεσαν το 112 και στην περιοχή έφτασε πρώτα μια μοτοσικλέτα ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, μαζί με δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Ταυτόχρονα, αστυνομικοί διέκοψαν για λίγο την πρόσβαση στην εκκλησία, ενώ δημοτικοί αστυνομικοί έκλεισαν τον δρόμο από το θέατρο. Οι πυροσβέστες, με διασωστικό εξοπλισμό και τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, προσέγγισαν τον τραυματία και τον απομάκρυναν από το σημείο.
Για να μην ταλαιπωρηθεί περαιτέρω χρησιμοποίησαν το τελεφερίκ για να τον παραδώσουν σε ασθενοφόρο ΕΚΑΒ. Αστυνομικοί έλαβαν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες και μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι αν παρασύρθηκε από τον αέρα την ώρα της λήψης φωτογραφίας.