Στο εδώλιο ανήλικοι δράστες ληστειών στην Καλλιθέα

Στο εδώλιο ανήλικοι δράστες ληστειών στην Καλλιθέα

Συμμορία ανηλίκων που διέπραξε ληστείες στην Καλλιθέα καταδικάστηκε, με το δικαστήριο να αναγνωρίζει την παιδαγωγική του λειτουργία. Ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων εμφανίστηκαν τα μέλη της συμμορίας ανηλίκων που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο στην Καλλιθέα. Συνολικά 18 ανήλικοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για επαγγελματικές ληστείες, που διαπράττονταν με βίαιο τράβηγμα αλυσίδων από πεζούς. Οι κατηγορούμενοι, δρώντας με εναλλασσόμενους ρόλους, προσεγγίζαν τα θύματά τους με σκοπό να τους αφαιρέσουν τις αλυσίδες τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καθοριστική, καθώς έκρινε τρεις από τους κατηγορούμενους ποινικά ανεύθυνους και τους επέβαλε μέτρα παρακολούθησης στο πλαίσιο του προγράμματος reminder, με υποχρέωση ολοκλήρωσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο συνήγορός τους, Ευάγγελος Τρουμπετάρης, δήλωσε πως η απόφαση επιβεβαίωσε τον παιδαγωγικό ρόλο της Δικαιοσύνης Ανηλίκων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρισκόταν και ο αδελφός της 12χρονης από τον Κολωνό, ο οποίος αθωώθηκε για τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, αποδεικνύοντας ότι τα στοιχεία δεν υποστήριζαν τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, διατάχθηκε η παρακολούθηση κλειστών προγραμμάτων απεξάρτησης, με δύο εξ αυτών να καταδικάζονται σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, την οποία θα εκτίσουν σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play