Πυρκαγιά στον Τύρναβο: συνεχίζεται η κατάσβεση με ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα. Η προσπάθεια ελέγχου της σοβαρής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε δασική περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, κοντά στο Δαμάσι, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εναέρια μέσα, ενώ ισχυρές επίγειες δυνάμεις βρίσκονται στο δύσβατο σημείο. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, και οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό της φωτιάς.
Τις επιχειρήσεις της πυροσβεστικής υποστηρίζουν υδροφόρες από τους Δήμους Τυρνάβου και Λάρισας. Η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική αναφέρει ότι 90 πυροσβέστες συμμετέχουν, με τη στήριξη 8 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχημάτων. Επίσης, έχει ενεργοποιηθεί drone της Θεσσαλίας για την παρακολούθηση της κατάστασης.
Ο δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής, εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της φωτιάς. Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά δεν απειλεί οικισμούς, αλλά στην περιοχή βρίσκονται κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που χρήζουν προσοχής.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr