Εντοπίστηκαν 49 βόμβες μολότοφ στο ΑΠΘ, με αστυνομική έρευνα για την προέλευση και τον σκοπό τους. Στις πρωινές ώρες της Δευτέρας 26 Μαΐου 2025, υπάλληλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακάλυψε τρεις σακούλες σε υπόγειο κτιρίου της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίες περιείχαν συνολικά σαράντα εννέα (49) ακέραιες αυτοσχέδιες εμπρηστικές-εκρηκτικές κατασκευές (βόμβες μολότοφ). Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ορισμένες από αυτές είχαν προσαρμοσμένα πυροτεχνικά στοιχεία και φιαλίδια βουτανίου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στον χώρο, εντοπίστηκαν υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτοσχέδιων εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στο σύνολο κατασχέθηκαν:
– 49 ακέραιες αυτοσχέδιες εμπρηστικές – εκρηκτικές κατασκευές
– 2 μπιτόνια κενά περιεχομένου με έντονη οσμή εύφλεκτου υλικού
– Μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό
– Ιατρική μάσκα μιας χρήσης
– 3 ζευγάρια γάντια, κατά περίπτωση, εργασίας και μιας χρήσης
– 5 σφουγγάρια
– 3 γυάλινες φιάλες κενές περιεχομένου
– 4 πλαστικές φιάλες που έφεραν την ένδειξη «Βενζίνη»
– Πλήθος τεμαχίων υφάσματος (ρετάλια).
Για τη φωτογράφιση και τη διερεύνηση του χώρου, κλήθηκε αρμόδιο συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr