Η ακροδεξιά οργάνωση Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης στρατολογεί μαθητές και εμπλέκεται σε σοβαρές παρανομίες. Η πρόσφατη αποκάλυψη ότι η ακροδεξιά οργάνωση στη Θεσσαλονίκη, γνωστή ως Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης, στρατολογούσε νέους μέσα στα λύκεια της περιοχής έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τον φοιτητή που υπήρξε θύμα βίας, η οργάνωση αυτή έχει απασχολήσει τις αρχές με συνολικά 13 κατηγορίες σε βάρος 13 μελών της. Μάλιστα, ο ίδιος μοιράστηκε τις εμπειρίες του μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που υπέστη με σίδερο και απαιτούσε νοσηλεία.
Μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι πριν από το συμβάν, μέλη της οργάνωσης είχαν επισκεφθεί σχολεία όπως το 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές, και στην συνέχεια δέχτηκαν επίθεση από άτομα της οργάνωσης. Υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις έγιναν από 20-30 άτομα με κουκούλες και σιδηρολοστούς, φωνάζοντας ακροδεξιά συνθήματα.
Η δράση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης φαίνεται να έχει ξεκινήσει τουλάχιστον από τα τέλη του 2019. Μαθήτρια του σχολείου περιέγραψε πώς, εξαιτίας της κλιμακούμενης βίας, χάθηκε η σχολική της χρονιά, καθώς φοβόταν να μιλήσει ελεύθερα. Αναφέρθηκε ότι η απουσία υποστήριξης από τις αρχές είχε σαν αποτέλεσμα οι μαθητές να αισθάνονται εκφοβισμένοι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 13 ανήλικοι συλληφθέντες για 13 αδικήματα, που περιλαμβάνουν βιαιοπραγίες και ρατσιστικές επιθέσεις, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε οργανωμένες επιθέσεις. Η έρευνα συνεχίζεται καθώς τα μέλη της οργάνωσης έχουν ταυτοποιηθεί σε πολλές επιθέσεις.
Πηγή περιεχομένου: in.gr