Τουρισμός: Ήρθαν περισσότεροι αλλά άφησαν λιγότερα χρήματα

O τουρισμός άφησε στα συγκεκριμένα νησιά μια γεύση γλυκόπικρη. Μπορεί οι αφίξεις να ήταν αυξημένες, όμως τα χρήματα που άφησαν οι τουρίστες ήταν λιγότερα σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019…

Ο τουρισμός ήταν το μεγάλο στοίχημα μιας ολόκληρης χρονιάς. Για τα νησιά στο Βόρειο Αιγαίο, το «ταμείο» δείχνει ότι οι επισκέπτες ήταν κάτι παραπάνω από συγκρατημένοι. Άφησαν λιγότερα χρήματα κατά μέσο όρο και έτσι πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, δεν πήραν τη βαθιά ανάσα που περίμεναν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αυξημένες αφίξεις, αφήνουν ελπίδες για ακόμα καλύτερες μέρες, τα επόμενα καλοκαίρια.

propoli

Στα 32,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι τουριστικές εισπράξεις, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας. Την ίδια περίοδο του 2021 οι εισπράξεις ήταν 11,9 εκατ. ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι τουριστικές εισπράξεις είχαν φθάσει στα 51 εκατ. ευρώ ενώ στο σύνολο του 2021 είχαν ανέλθει σε 165,3 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2022 αντιστοιχούν στο 64% των εισπράξεων της ίδιας περιόδου του 2019. Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνουν πολύ καθαρά την εξέλιξη του τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, πριν και μετά την πανδημία.

Δείτε επίσης: Η Αττική, ως η μεγαλύτερη και μητροπολιτική περιφέρεια της χώρας, αλλάζει με όρους βιώσιμης ανάπτυξης

Loading