Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση αξιοποιεί ιδεολογικά τα ζητήματα των πανεπιστημίων για κομματικά οφέλη

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση αξιοποιεί ιδεολογικά τα ζητήματα των πανεπιστημίων για κομματικά οφέλη

Η κυβέρνηση ιδεολογικοποιεί τα πανεπιστημιακά ζητήματα, επιδιώκοντας κομματικά οφέλη. Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε την ανάγκη για σοβαρότητα στις πολιτικές που αφορούν τα πανεπιστημιακά ζητήματα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ιδεολογικοποιήσει αυτά τα θέματα προκειμένου να επιτύχει κομματικά οφέλη. Όπως ανέφερε, τέτοια ζητήματα απαιτούν λύσεις και συμφωνίες, και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πρυτάνεις, ο Τσουκαλάς επεσήμανε ότι η ελεγχόμενη είσοδος στα πανεπιστήμια είναι επιτακτική και πρότεινε την εφαρμογή ειδικής κάρτας εισόδου. Υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας σχεδίων ασφαλείας από τις πρυτανικές αρχές, όπως αυτά που υπάρχουν σε μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης, και τόνισε την σημασία της αυτοδιοίκησης των ιδρυμάτων.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι το κράτος πρέπει να νομοθετήσει για την κατάρτιση αυτών των σχεδίων, προσαρμόζοντας τις λύσεις στις ειδικές ανάγκες κάθε πανεπιστημίου. Κατά τον ίδιο, δεν πρέπει να εκμεταλλευόμαστε ιδεολογίες άλλων πολιτικών χώρων για κομματικά οφέλη, καθώς τέτοιες πρακτικές δεν προσφέρουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πανεπιστημίων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play