Βουλιαγμένη: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη μαρίνα

Βουλιαγμένη: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη μαρίνα

Συνελήφθη ο κυβερνήτης ελικοπτέρου που έπεσε στη Βουλιαγμένη, έρευνα σε εξέλιξη για τις συνθήκες του περιστατικού. Στη σύλληψη του 57χρονου κυβερνήτη του ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε την Κυριακή (15/6) στη μαρίνα της Βουλιαγμένης, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού. Ο πιλότος κατηγορείται για παραβάσεις των άρθρων 291 παρ. 3 και 314 του Ποινικού Κώδικα, καθώς και του 176 του Κώδικα Αεροπορικού Δικαίου.

Μετά την πτώση, το ελικόπτερο βυθίστηκε, ενώ και οι πέντε επιβάτες διασώθηκαν και ανέβηκαν στην επιφάνεια κολυμπώντας. Με τη συνδρομή δύτη και γερανοφόρου οχήματος, το ελικόπτερο ανέλκυσε και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Τατοΐου για διερεύνηση των αιτίων της πτώσης. Όλοι οι επιβάτες εξετάστηκαν και βρέθηκαν καλά στην υγεία τους, εκτός από μια έγκυο γυναίκα που μεταφέρθηκε προληπτικά σε κλινική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το περιστατικό συνέβη κατά τη διαδικασία απογείωσης του ελικοπτέρου, το οποίο είχε αναχωρήσει από τον Ασπρόπυργο για να παραλάβει τους επιβάτες του με προορισμό τη Μύκονο. Κατά την απογείωση, το ελικόπτερο αιωρήθηκε ένα μέτρο από το έδαφος πριν υποστεί πτώση λόγω ισχυρών ανέμων. Με τη βοήθεια του φορέα διαχείρισης της μαρίνας, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του ναυαγίου.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης, ο κυβερνήτης συνελήφθη για τις αναφερόμενες παραβάσεις, και η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play