Ζάκυνθος: Παραμένουν στο νοσοκομείο τα δύο αδελφάκια – Απαγορεύεται η είσοδος στη μητέρα – «Ποιος ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει»;

Στο νοσοκομείο Ζακύνθου νοσηλεύονται εδώ και 15 ημέρες τα δύο αδελφάκια τα οποία κακοποιήθηκαν από την ίδια τους τη μητέρα, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό να μιλά για «μεγάλη ντροπή».

«Δύο παιδιά, με εισαγγελική εντολή, μαραζώνουν στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Τα κακοποιούσε το οικογενειακό περιβάλλον και τώρα το κράτος πρόνοιας» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπληρώνει πως «είναι όνειδος για το κράτος πρόνοιας, τα δεκάδες “παρκαρισμένα” κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα νοσοκομεία. Έρχονται υποτίθεται για εξετάσεις, είναι καλά στη υγεία τους, αλλά παραμένουν εκεί επί μακρόν ελλείψει προνοιακών μονάδων. Η απουσία του κράτους πρόνοιας κακοποιεί τα άτυχα αυτά παιδιά που αξίζουν τη κάθε στήριξή μας, για δεύτερη φορά μετά το οικογενειακό τους περιβάλλον».

propoli

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «είναι μεγάλη ντροπή αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο της Ζακύνθου. Μία υπόθεση μάλιστα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Δύο παιδιά 9 ετών κορίτσι και 12 ετών αγόρι βρίσκονται 15 ημέρες στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου με εισαγγελική εντολή λόγω κακοποίησης από το οικογενειακό περιβάλλον. Τι φταίνε αυτά τα παιδιά και τιμωρούνται έτσι; Ζητάνε να συνεχίσουν το δημοτικό σχολείο τους, ζητάνε να συνεχίσουν τη ξένη γλώσσα, ζητάνε να συνεχίσουν τις εξωσχολικές δραστηριότητες και εμείς δεν ικανοποιούμε αυτά τα αυτονόητα αιτήματα των παιδιών. Αντιθέτως, τα έχουμε 15 ημέρες φυλακισμένα στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό η μητέρα δεν επιτρέπεται να εισέλθει, αλλά μόνο οι συγγενείς.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, δεν επιτρέπεται η είσοδος στη μητέρα, η οποία κατηγορείται πως τα κακοποιούσε, παρά μόνο σε συγγενείς. «Η μητέρα επιμένει να τα επισκεφθεί. Ποιος ξέρει μέχρι που μπορεί να φθάσει;», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι αρχικά τα παιδιά ήταν καλά ωστόσο τώρα έχει επιδεινωθεί η κατάστασή τους.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει, «υπάρχει αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο και διαταράσσεται ιδιαίτερα η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής. Τα δύο παιδάκια φυλάει ένας εργαζόμενος την βάρδια, χωρίς άλλη ασφάλεια», όπως επισημαίνει.

«Εάν τα παιδιά αυτά εξέλθουν λάθρα από το νοσοκομείο τι περιμένει τους συναδέλφους; Θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν κατηγορούμενοι στο αυτόφωρο», λέει και υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Οκτώβρη συνέβη ένα παρόμοιο περιστατικό στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, όταν ένα κοριτσάκι που φιλοξενούνταν στη παιδιατρική κλινική επί μήνες, με εισαγγελική εντολή, έπεσε θύμα αρπαγής από τον πατέρα του.

«Η νοσηλεύτρια βάρδιας συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και δικάσθηκε για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο εισαγγελέας πρότεινε τη καταδίκη της και αθωώθηκε από τους δικαστές με 2 προς 1 ψήφους. Ποιος συνάδελφος θέλει να ξαναζήσει κάτι τέτοιο; Τι φταίνε τα παιδιά; Γιατί είναι απών το κράτος πρόνοιας; Όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας αναρωτήθηκε κανείς τι γίνονται αυτά τα κακοποιημένα παιδιά;», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Loading