Ακραία ρητορική από υποψήφια της ΝΔ: «Γνωστοί ανθέλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ – Συγγνώμη αν σας προσέβαλα»

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Μάριου Κάτση, η οποία της ζήτησε να το πάρει άμεσα πίσω.

«Ανθέλληνες» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στάση του κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά. Άμεση ήταν η αντίδραση του Μάριου Κάτση, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των δημοσιογράφων.

propoli

Αρχικά η συζήτηση ξεκίνησε ήπια, αργότερα όμως η Ωραιοζήλη Κουτσουπιά μιλώντας για τη θέση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι μπορεί να καταγγελθεί η Συμφωνία των Πρεσπών με βάση τη σύμβαση της Βιέννης (άρθρο 60).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως δήλωνε στο παρελθόν αλλά και τώρα ότι είναι Μακεδόνισσα, ωστόσο οι παρουσιαστές σημείωσαν πως η θέση της είναι “πιο σκληρή” από εκείνη της ΝΔ, αφού η ίδια λέει για καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πάντως πρόσθεσε πως είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, “επαχθή, κατάπτυστη συνθήκη γιατί έτσι θεωρώ αυτή τη συμφωνία”, όπως είπε.

Στην ερώτηση αν χαρακτηρίζει τη συμφωνία “προδοτική”, σημείωσε πως δεν θέλει να χρησιμοποιεί όρους λαϊκισμού.

Ωστόσο, στη συνέχεια συμπλήρωσε:

“Το έχετε δει πως καλώς δεν κυρώθηκαν; Έχετε δει πόσο την παραβιάζει η γειτονική χώρα; Δηλαδή αν την είχαμε κυρώσει, τον τελευταίο μοχλό (…) Αφήστε με λίγο να ολοκληρώσω. Αυτό που ξέραμε είναι πως η διεθνής αυτή συμφωνία ενδέχεται και να μην τηρηθεί από την άλλη πλευρά. Άρα έχουμε έναν μοχλό πίεσης (…) εσείς αυτή τη στιγμή ως γνωστοί ανθέλληνες, ως γνωστοί ανθέλληνες(…) ενάντια στα ελληνικά μας συμφέροντα, μονίμως…”

Μάλιστα, στην ερώτηση ποιοι είναι ανθέλληνες, απάντησε καθαρά “ο ΣΥΡΙΖΑ”.
Άμεση ήταν η παρέμβαση του Μάριου Κάτση, η οποία της ζήτησε να το πάρει άμεσα πίσω.

“Δεν σας επιτρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση συλλήβδην και ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού που έχει στηρίξει την αξιωματική αντιπολίτευση να τους χαρακτηρίζεται όπως έκανε και προεκλογικά πέρσι ο αρχηγός σας (…) και τώρα να λέτε ανθέλληνες. Καλώ από αυτό το βήμα κύριε Στάθη και κύριε Κολοκυθά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για την υποψήφιά του. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανθέλληνες, θα πρέπει να τη διατηρήσει στο ψηφοδέλτιό του. Αν δεν είναι, θα πρέπει να την αποπέμψει”.

Loading