(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μειώθηκαν οι τιμές τον Φεβρουάριο – Το εύρος τιμών στα τιμολόγια

Σε αποκλιμάκωση οδηγήθηκαν τα τιμολόγια ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο, λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών με τα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής, τα «πράσινα» τιμολόγια είναι χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο.

propoli

Συγκεκριμένα, τα πράσινα τιμολόγια του Ιανουαρίου κυμαίνονταν από 13,635 έως 19,8 σεντς ανά κιλοβατώρα ενώ το Φεβρουάριο ξεκινούν από 11 λεπτά και κλιμακώνονται έως 17,82 σεντς.

Θα επηρεαστούν και τα υπόλοιπα τιμολόγια

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στις λοιπές κατηγορίες τιμολογίων.

Τα μπλε τιμολόγια (σταθερά τουλάχιστον για ένα χρόνο με ρήτρα πρόωρης αποχώρησης) αναμένεται να επηρεαστούν πτωτικά από την υποχώρηση των διεθνών τιμών. Τον Ιανουάριο τα σταθερά κυμαίνονταν από 12,9 έως 36 σεντς ανά κιλοβατώρα αλλά με σημαντικές διαφοροποιήσεις και στο πάγιο, από μηδέν έως 10 ευρώ που αλλάζουν την εικόνα του τελικού κόστους για τον καταναλωτή ανάλογα και με το ύψος της κατανάλωσης.

Σε ό,τι αφορά τα κίτρινα τιμολόγια αναμένεται η αντίδραση των προμηθευτών ύστερα από την παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που επιτρέπει την προσφορά μικτών προϊόντων (σταθερά για ένα διάστημα, κυμαινόμενα στη συνέχεια) καθώς και την διάθεση συμβολαίων διάρκειας κάτω του έτους.

Δείτε επίσης: Εορτολόγιο: Αυτά τα ονόματα γιορτάζουν σήμερα

Loading